KORISNI SAVJETI Ovo su tri najbrža načina da se otarasite komaraca
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Komarci spadaju u jedne od najomraženijih insekata, a njihova sezona upravo počinje i zbog toga je dobro imati trikove za "prvu pomoć" pri ruci. Evo kako možete da ih se reijšite na prirodan način.

1. Limun i bijeli luk

Testiran metod za dobijanje doma bez komaraca je upotreba limuna sa bijelim lukom. Komarci mrze miris bijelog luka i bilo čega što je citrusno. Dakle, isijecite limun na dva dijela i gurnite bijeli luk u obje polovine.

Čuvajte tanjire ovih limuna sa bijelim lukom po kući da biste se riješili komaraca. To je prirodan i bezopasan repelent protiv komaraca u zatvorenom prostoru.

2. Posuda sa sapunjavom vodom

Da li ste znali da posuda sa sapunjavom vodom može da djeluje kao repelent protiv komaraca u zatvorenom prostoru? Da biste kontrolisali komarce kod kuće, u kuću možete staviti široku posudu sa sapunjavom vodom.

Uvjerite se da je posuda dovoljno sapunjava da bude prekrivena mjehurićima. Za ovo možete koristiti sapun za pranje sudova ili deterdžent.

Voda privlači komarce. Ali kada jednom sjednu na ovu posudu sa vodom, zarobiće se u mjehurićima i umrijeće, dajući vam tako dom bez komaraca.

3. Posuda sa pivom

Ako imate pivo ili neki drugi alkohol, ovo je odličan način da se riješite komaraca u kući. Samo držite posudu sa pivom ili alkoholom u svom domu da biste kontrolisali komarce. Komarci ne podnose miris piva i alkohola, a ova metoda će ukloniti komarce iz kuće, prenosi Magazin Novosti.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano