KORONA U RUSIJI!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

I DALJE BILJEŽE VIŠE OD TISUĆU NOVIH SLUČAJEVA DNEVNO, NO UKIDA SE KARANTENA U Moskvi opet koriste i javni prijevoz: 'Možemo šetati ako nosimo masku'

Stanovnici Moskve vratili su se uobičajenoj rutini u utorak, nakon što je ukinuta karantena u Moskvi, koja je trajala više od dva mjeseca, iako Moskva još uvijek dnevno bilježi više od tisuću novih slučajeva.

Gotovo 13 milijuna stanovnika Moskve može sada koristiti javni prijevoz, putovati vlastitim vozilom unutar grada bez restrikcija te mogu neometano izlaziti iz svojih domova.

"Sada smo slobodni. Možemo šetati sve dok nosimo masku", kazao je penzioner Pavel koji je vježbao ujutro bez maske.

 

"Morat ćemo biti oprezni. Bit ćemo oprezni", dodao je.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin objavio je u ponedjeljak ublažavanje restrikcija te je kazao da se pandemija u gradu povlači.

Tada je najavio da se u utorak ublažavaju mjere, dok će preostale restrikcije biti ukinute kasnije u lipnju.

Kritičari trenutne vlasti u Rusiji optužuju Sobjanjina da je požurio s ukidanjem mjera kako bi se omogućio vojni mimohod na Crvenom trgu kasnije ovoga mjeseca i referendum 1. srpnja, koji bi trebao omogućiti Putinu da ostane predsjednik do 2036.

Sobjanjin je rekao da je odluka isključivo motivirana konstantnim smanjenjem broja dnevno zaraženih u proteklim tjednima, odgovornim ponašanjem Moskovljanja te popuštanjem pritiska na zdravstveni sustav grada.

U podzemnoj željeznici, u kojoj nije tolika gužva kao prije pandemije, većina je putnika nosila maske u utorak.

Vlasti su u utorak objavile da je potvrđeno 8595 novih slučajeva u Rusiji u protekla 24 sata.

Do sada je koronavirus potvrđen kod 485.253 osobe u Rusiji, pri čemu je samo u Brazilu i SAD-u zabilježeno više slučajeva zaraze.

U Moskvi su potvrđena 1572 nova slučaja.

Potvrđeno su 6.142 smrtna slučaja povezana s koronavirusom u Rusiji.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano