Kriminalci sabotiraju suđenje: Belivuku se tresu ruke, a Miljkoviću zuji u ušima, hitna pomoć došla u sud
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UNa današnjem ročištu u postupku protiv klana Veljka Belivuka kom se sudi za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno nošenje oružja, ukupno devet okrivljenih je tražilo izuzeće svih svojih branilaca u ovom postupku, kako su naveli, ne zbog toga što su loše radili svoj posao, već zbog toga što trpe nezakonitosti u radu od strane sudskog vijeća u ovom postupku.

Okrivljeni su periodično otkazivali punomoćja svojim braniocima. Nakon što bi dva okrivljena otkazala punomoćja, a sudsko vijeće donijelo odluku da se postupak u odnosu na njih razdvaja, ustala bi nova dva okrivljena koja bi isto zahtijevala i tako redom svih devetoro tokom prvih čas i po današnjeg ročišta.

Bez odbrane ostali su Dragan Mitrović, Senad Rešović, Aleksa Šejić, Aleksa Stošić, Marko Budimir, Vladimir Grek, Marko Andrić, Miloš Budimir i Dejan Tešić.

“Treba mi doktor”

Među ovim optuženima, Aleksa Šejić i Aleksa Stošić, optuženi su za krivično djelo otmice, a Aleksa Šejić i za krivično djelo silovanje, a upravo svjedok koji je danas trebalo da svjedoči jeste svjedok koji je prema navodima optužnice silovan u prostorijama na stadionu Partizana.

Drugooptuženi Marko Miljković tražio je izuzeće postupajućih tužioca Saše Ivanića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, ali i vrhovne tužiteljke Zagorke Dolovac.

Advokati Nikola Jerković i Dragan Malović, koji zastupaju nekoliko optuženih u ovom postupku, tražili su izuzeće predsjednica sudskog vijeća Vinke Beraha Nikićević, ali i svih članova sudskog vijeća kao i predsjednika Višeg suda u Beogradu, ali predsjednika Apelacionog suda. Tim zahtjevima se pridružio i Marko Miljković.

Nakon što je sudsko vijeće donijelo odluku da će razdvojiti postupak u odnosu na svih devet okrivljenih koji su otkazali punomoćja svim svojim advokatima i da odbacuje sve zahtjeve za izuzeća svih pomenutih tužioca i sudija nekoliko optuženih se javilo da im nije dobro i da traže da se pozove hitna pomoć i da ih pregleda odmah na licu mjesta ljekar.

U sudnicu je ušao drugo optuženi Marko Miljković i rekao:

– Treba mi doktor, zuji mi u ušima zbog ovakvog postupanja suda.

Na konstataciju predsjednici sudskog vijeća da Mirković to govori uz osmijeh i njeno pitanje da li može ipak da nastavi da prati suđenje, Miljković je odgovorio:

– Dobro ja ako padnem ovdje, obavijestio sam sud da mi nije dobro.

Nakon Miljkovića u sudnicu je ušao i Veljko Belivuk koji je, takođe, rekao da mu nije dobro.

– Suše mi se usta, trnu mi ruke, hoću i ja da dođe hitna pomoć i da me pregleda doktor – kazao je Belivuk.

Predsjednica sudskog vijeća je upitala koliko još ima kandidata kojima nije dobro i na to je nekoliko optuženih podiglo ruke. Međutim kako je riječ od svima onima u odnosu na koje je već postupak razdvojen, predsjednica sudskog vijeća je kazala da mogu oni mogu odmah da napuste sudnicu.

Inače ovakav scenario Veljko Belivuk je na samom početku ročišta i sam najavio. Rekao je da je poslao podnesak predsjedniku Višeg suda u Beogradu u vezi sa nezakonitim postupanjem predsjednice sudskog vijeća u ovom postupku i da nije nikakav precizan odgovor dobio od njega, te je kazao i da će svi ljudi koji su optuženi i sjede u sudnici redom otkazivati punomoćja braniocima i da će se to desiti već danas.

U zgradi Sarajevo Tauvera uhapšene plaćene ubice iz Srbije

Podsjetimo, pripadnici MUP KS uhapsili su juče u zgradi Sarajevo Tauvera dvije osobe po Interpolovoj potjernici iz Srbije. Osumnjičene osobe su iznajmile više stanova u samom vrhu ovog objekta. Izvora bliskih policiji saznaje da su uhapšeni Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović. Njih je uhapsio MUP KS, a uz pomoć OSA, koja ih je locirala i razotkrila, piše N1.

Jovanović se dovodi u vezu sa klanom Velje Nevolje, poznatijeg kao Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: