KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG VUČIĆEVE ADRESE: Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti reagovao na tekst "Danasa"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsednik Aleksandar Vučić istim povodom izjavio je da sam neće preduzimati ništa protiv bilo koga.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović, povodom teksta u novinama "Danas" u kome je objavljena adresa predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podneće krivičnu prijavu protiv N.N. učinioca, zbog neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka.

Poverenik u saopštenju podseća da Zakon o zaštiti podataka o ličnosti predviđa i posebne slučajeve obrade informacija, u svrhe novinarskog istraživanja i objavljivanja u medijima, kao i da je ova institucija ovlašćena da preko krivične prijave reaguje u ovom slučaju.

 

Poverenik
Foto: Youtube Printscreen/NOVA S
 

Predsednik Aleksandar Vučić istim povodom izjavio je da sam neće preduzimati ništa protiv bilo koga.

- Što se tiče adrese, sve je to malo komplikovano pošto su mi starija deca ostala bez majke, pa je, onako, bez veze to što su uradili. Što se tiče njihovih napada na mene, neka oni teraju svoj posao, nek rade svoj posao kako hoće. Živimo u vreme kad svako sebi dozvoljava da bude bahat, arogantan, očekujući da država reši sve probleme. Novinare i novinske kuće nikada nisma tužio, pa neću ni sad - kazao je šef države.

 

List "Danas" objavio je tekst u kojem je navedeno da se ne zna adresa predsednika Srbije i da mu se zbog toga ne može uručiti poziv na sud. U članku je navedeno da on nastavlja da stanuje u privatnom stanu i da zasada ne planira da se preseli u neku od državnih vila, a precizno je navedena ulica i kućni broj.

 

Da je posredi kršenje propisa, ali i ugrožavanje bezbednosti predsednika Republike i članova njegove porodice prethodno su ukazali premijerka Ana Brnabić i ministar policije Aleksandar Vulin.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: