Kućni trening: Pet vježbi koje će transformirati vaše tijelo
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kućni trening: Pet vježbi koje će transformirati vaše tijelo

Sve ove vježbe lako se izvode kod kuće. Sve što trebate je dovoljno prostora i udobna odjeća. Ovih pet vježbi koje ćete raditi svakodnevno, oduzet će vam samo 15 minuta vašeg dragocjenog vremena.

Plank

Lezite na pod, stomak treba biti nadolje. Savijte laktove pod uglom od 90 stepeni. Podignite tijelo i održavajte se podižući se na nožne prste. Prvi dan držite plank 30 sekundi. Dodajte po pet sekundi dnevno, ali ne držite plank duže od dvije minute.

Slika kako se pravilno radi plank.

Ptica-pas

Stanite na koljena i obje ruke stavite na pod ispred sebe. Podignite lijevu ruku tako da bude paralelna s podom. Ispružite desnu nogu paralelno s podom. Držite pozu, brojite do tri, promijenite nogu i ruku.

Ovu vježbu počnite s 20 setova. Dodajte pet setova dok ne navršite 50.

Sklekovi

Namjestite se u pozu planka. Stavite ruke u širini ramena. Podignite tijelo ispružujući laktove. Zatim savijte ruke i grudima dodirnite pod. Započnite s setovima od 10 sklekova. Svaki dan dodajte bar po dvije serije, u skladu sa svojim mogućnostima. Ne zaboravite, leđa i koljena moraju vam biti ravna.

Čučnjevi

Ustanite i stavite noge u širini ramena. Savijte koljena i čučite dok podižete ruke ispred sebe sa savijenim laktovima. Započnite s 10 setova. Dodajte po pet setova tijekom svakog vježbanja sve dok ne dosegnete 50.

Podizanje bokova

Lezite na leđa. Savijte koljena. Ruke stavite uz tijelo s dlanovima prema dolje, pritiskajući ih na pod. Podignite stomak i leđa od tla. Držite pozu pet sekundi i polako se vratite u početni položaj. Započnite s 15 setova. Svaki put dodajte pet setova dok ne navršite 50. Ako vam je isprva preteško, ruke odmaknite od tijela.

Bonus vježba: Preskakanje konopca

Prekskakanje konopca jedna je od najučinkovitijih vježbi za formiranje mišića i skidanje kilograma, a da biste je radili ne morate izlaziti iz kuće. Nabavite konopac i skačite pet do deset minuta svaki put prije nego obavite svoj trening. To će zagrijati vaše tijelo i zaštititi vas od povreda.

Savjeti kako doći do željenog rezultata:

Redovno radite vježbe. Najbolje je trenirati u isto vrijeme svaki dan.
Nosite udobnu odjeću. U njoj se morate slobodno kretati i ne smije vam biti previše uska.

Ne zaboravite se zagrijati prije treninga.

Slijedite upute za svaku vježbu. Dodajte dodatne setove prema vašoj težini i kondiciji. Nemojte pretjerano trenirati

Izvor: klix.bih

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: