Kultni film "Goal" dobija četvrti nastavak
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kultni film "Goal" će uskoro dobiti i četvrti nastavak. Kuno Becker, koji je tumačio ulogu Santiaga Muneza, odlučio je spasiti film i napisati scenarij za četvrti dio. Razočaran trećim dijelom, Becker je došao na ideju da sa svojim saradnicima nastavi lijepu priču iz prva dva dijela filma. U ovom nastavku, čiji datum izlaska je i dalje nepoznat, Santiago Munez se okušava u trenerskoj ulozi. Becker priznaje da je četvrti dio jako komercijalan film, ali da će probuditi osjećanja u obožavateljima fudbala i ljubiteljima prva dva dijela ovog, zaista kultnog filma.

Prvi dio izašao je čak prije 15 godina, a on govori o mladiću Santiago Munezu, meksičkom migrantu koji je sa ocem, mlađim bratom i nanom nastanjen u Los Angelesu. 

Munez je radio u kineskom restoranu, te kao ispomoć ocu u komunalnom preduzeću, a u slobodno vrijeme bi trčao za loptom i igrao za jedan lokalni klub. Film dobija na snazi kada ga spazi Glen Foy, nekadašnji engleski skaut, kojem se fudbal ogadio i koji se počeo baviti automehaničarskim poslom. 

Santijeve bravure su bile povod njegovom agentu, a kasnije i prijatelju Glenu Foyu da ga preporuči, ni manje ni više nego Newcastleu. Maestralni potezi su 'natjerali' menadžera Newcastlea da ga zadrži u timu i da od njega načini jednu od okosnica tima. Nije sve tako jednostavno u Santijevom putu do Engleske, ali da ne otkrivamo sve ukoliko želite pogledati film.

Goal! The Dream Begins (2006) - Movie Trailer [HD]

A poor Mexican-American immigrant from Los Angeles uses his soccer talent to follow his dreams of playing professional soccer for Newcastle United in England...

U drugom nastavku filma, 'zlatne noge' Muneza odvedu u najzanimljiviji fudbalski klub na svijetu - Real Madrid, a tamo su ga dočekali Zideane, Beckham, Raul, Casillas, Guti..., ali i njegov nekadašnji saigrač iz Newcastlea. Za dolazak Muneza je kriv Ronaldinho, koji je usred Bernabeua razbio Reala, to je ona utakmica kada je cijeli stadion aplaudirao na majstorije Brazilca. Razne dogodovštine prate Santiaga u Madridu, ali nećemo vam 'spoilati' film. 

Goal II: Living The Dream - Trailer

Goal II: Living The Dream continues the dramatic and exciting journey of Santiago Munez (Kuno Becker), a small town kid who fights for his dream of becoming ...

Treći nastavak je bezveze, što priznaje i sam Kuno Becker. U ovom dijelu u centru pažnje je Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj, Santiago je zbog povrede (loma noge) propustio nastup za svoj Meksiko, a u fokusu filma su dva njegova prijatelja koji igraju za Englesku.

Goal 3 - OFFICIAL Trailer (HQ)

This is the offical trailer of goal 3. High Quality.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: