Kvalitet kupljenih respiratora će provjeravati autolakirer Meho iz Donjeg Vakufa
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Napominjemo da je sadržaj ove vijesti satiričnog karaktera. 

Nakon što je firma Sono Medical odbila da radi provjeru kvaliteta i specifikacija respiratora uvezenih iz Kine, a preko firme Srebrena malina, istražni organi Federacije BiH su našli kvalifikovanu osobu koja će da uradi taj posao.

Naime, ovaj posao će raditi Meho autolakirer iz Donjeg Vakufa. Kako saznajemo, Meho je iznimno kvalifikovan za ovaj posao, jer je do sada radio na mašinama koje imaju veze s ispuhivanjem i upuhivanjem zraka. Sve njegove mašine rade na principu usisavanja vazduha i izbacivanja boje na vozila koja farba. Stoga je on izabran da napravi analizu i izvještaj o respiratorima koje su uvezli za 10.5 miliona maraka.

“Kad su nas odbili iz Sono Medical kompanije, mi smo morali da nađemo nekoga ko je također kvalifikovan, a da će prihvatiti da uradi taj posao, jer možda ne razumije njegovu težinu. Drago nam je da je Meho pristao i u roku od dva dana ćemo mu dostaviti nekoliko komada da ih pregleda. Ovim želimo dokazati da su sve institucije Federacije BiH odgovorne i da savjesno rade svoj posao. Naravno, za ovo će Mehi biti plaćeno oko 50 hiljada maraka, jer je ovo vanredno stanje i možemo raditi šta hoćemo, pa valja to iskoristiti dok ne prođe”, kazao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Većini medija, Meho nije bio dostupan za komentar, ali je nakon mnogo insistiranja, ipak odgovorio na naš upit o ovom poslu koji je dobio.

“Ma ne znam šta bih vam puno rekao. Mene je ovaj jedan političar zvao, kaže, trebaš te mašine malo rasklopiti, pa sklopiti i reći da su odlične i da je sve u najboljem redu. Meni je to bilo malo čudno, ali sad je manje posla, pa sam prihvatio da to uradim, da zaradim nešto. Pitao sam treba li to farbati, on je rekao da ne treba. Odlično. Ne moram trošiti ništa materijala”, kratko je kazao Meho autolakirer.

Napominjemo da je sadržaj ove vijesti satiričnog karaktera. 

Izvor: SATRO.INFO

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: