Lavrov i Zelenski zajedno oči u oči
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UMinistar spoljnih poslova Sergej Lavrov učestvovaće na sednici Saveta bezbednosti UN o Ukrajini, na kojoj će, kako se očekuje, prisustvovati Vladimir Zelenski, rekao je stalni predstavnik Rusije pri toj organizaciji Vasilij Nebenzja u intervjuu za RIA Novosti.

Lavrov i Zelenski zajedno oči u oči

- Naravno, Rusija će učestvovati na predstojećem sastanku Saveta bezbednosti na visokom nivou o Ukrajini, kao i na svim prethodnim sastancima Saveta na ovu temu. Našu zemlju će predstavljati šef delegacije, ministar Sergej Lavrov - rekao je on.

Stalni predstavnik je napomenuo da se očekuje da će „izduv“ od ovog događaja biti nula, kao i od drugih politizovanih inicijativa zapadnih zemalja na temu Ukrajine. Prema njegovim rečima, ovo će biti još jedna „šou“ sa Zelenskim u naslovnoj ulozi.

„Njemu je uloga komičara na sceni, naravno, poznata, ali mi, kao država osnivač UN, žalosni smo što vidimo da se kroz zalaganje naših zapadnih kolega koristi visoka platforma ove organizacije. za samopromociju, ako ne kažem glumu“, dodao je Nebenzja.

On je takođe naglasio da delegacije zapadnih zemalja, „zaslepljene željom da kazne i „potisnu“ Rusiju“, posmatraju Savet bezbednosti UN samo kao platformu za svoje PR kampanje. Ove države, prema rečima stalnog predstavnika, uopšte ne zanima ustaljena praksa ovog tela, njegov autoritet i sadržajna strana razgovora.

Sastanak Saveta bezbednosti UN na nivou šefova delegacija nedelje na visokom nivou zasedanja Generalne skupštine zakazan je za 20. septembar.

(Informer) Foto: AP/Tviter
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:
GR
GR