Ljubav prema omiljenom klubu ne poznaje granice




PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

"Možeš promijeniti ženu, političko opredjeljenje, državljanstvo, pa čak i religiju, ali klub za koji navijaš - nikad", izjavio je svojevremeno Eric Cantona. 

Ovom izjavom Cantona je izazvao dosta pažnje javnosti, a jedan navijač AEKa otišao je još i dalje - klub za koji navija preči mu je od života, zaraze i novčane kazne. Kako su u Grčkoj na stanju stroge karantenske mjere ograničeno je kretanje, naročito za osobe treće dobi, ali to nije spriječilo 60-godišnjeg navijača "žuto-crnih" da se iskrade i ode provjeriti kako teku radovi na novom klupskom stadionu. 

Naposlijetku ga je policija uhvatila i kaznila sa 150 eura i to što se motao uokolo bez propusnice, ali i iz atinskog kluba su čuli za to, platili su kaznu, a svom nestrpljivom navijaču su pružili priliku da razgleda stadion i uz sve to dali su mu sezonsku ulaznicu za sljedeću sezonu.

Hellas Football on Twitter

An elderly #AEK supporter who was fined by authorities for taking a short stroll to see AEK's new #AgiaSofia stadium, has had his fine paid for by the club and has been given a season ticket to the new stadium, when the new season begins.

Inače, AEKov trenutni dom je Olimpijski stadion u Atini gdje "žuto-crni" otkako je 2003. godine srušen stari stadion Nikos Goumas. Novi stadion će imati kapacitet od 33 hiljade gledalaca, a zvat će se po nekadašnjoj katedrali, kasnije džamiji u Konstantinopolu, a danas Istanbulu - Aja Sofija.





Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: