Ljudi s ovom krvnom grupom najrjeđe oboljevaju od raka
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UPrema članku koji je Harvard objavio još 2009. godine, znanstvenici s Dana-Farber Cancer Instituta potvrdili su desetljećima staro istraživanje prema kojem postoji određena veza između krvne grupe i rizika od određenih bolesti kao što je rak.

Prema provedenom istraživanju, dosta je veća vjerojatnost da će rak gušterače dobiti osobe s krvnom grupom A, B, ili AB nego oni s krvnom grupom 0.

Moguće su naravno određene anomalije vezane uz genetski kod, ali zaključak do kojeg su došli je da, u usporedbi s ljudima koji imaju krvnu grupu 0, oni s krvnom grupom A imaju čak 32 posto veću šansu oboljevanja od raka gušterače, oni s AB 52 posto, a oni s B čak 72 posto veću šansu.

Stručnjaci u svom radu naglašavaju da unatoč brojkama, ne postoji strogo direktna veza između razvoja raka gušterače i antigena krvne grupe.

Također, za one koji možda nisu shvatili, a imaju recimo krvnu grupu B, ne znači da imaju 72 posto šanse da će dobiti rak gušterače već da je šansa samo toliko veća u odnosu na ljude s krvnom 0.

Podravski.hr
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: