Luis Figo otkrio najboljeg portugalskog fudbalera ikada
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo odlučio je otkriti najboljeg fudbalera Portugala svih vremena, a zanimljivo je da Figo sebe ne vidi u 2 najbolja igrača svoje države. 

"Nove generacije nemaju problema sa odabirom, jer će nakon svega što je uradio kao iz topa reći da je to Cristiano Ronaldo. Cristiano je zaista jedan od najboljih fudbalera svih vremena, ali ima i jedan bolji iz naše države", ističe Figo koji se vratio u prošlost i podsjetio se preminule legende Benfice i Portugala Eusebija. 

"Ja se divim Cristianu Ronaldu i njegovim uspjesima i dostignućima. Njegova igra je nevjerovatna, što je pokazao iz godine u godinu, samim tim i piše historiju ovog sporta. Bez obzira na sve što je Ronaldo uradio, za mene je broj 1 legendarni Eusebio. On je mnogo uradio za portugalski nogomet, mnogo sam naučio od njega, a njegovo prijateljstvo i savjeti su mi mnogo značili". 

Eusebio i Figo

"Mnogi će reći da sam stavio Eusebija ispred Ronalda zbog provedenog vremena sa njim i prijateljstva, ali obojica su pisali historiju u svoje vrijeme. Ako gledamo brojeve, statistiku i kvalitet vjerovatno je Cristiano Ronaldo bolji, ali Eusebio naša prva nogometna legenda, prvi se probio u nogometni svijet", zaključio je Figo, koji je također velika legenda Portugala, ali je konkurencija na prva 2 mjesta u vrhu portugalskog fudbala zaista jaka. 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano