M:tel ponudom od 22 miliona KM postao novi sponzor NS BiH za Premijer ligu i reprezentaciju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH je donio preliminarnu odluku o novom generalnom sponzoru tako da je ostalo samo da se utvrde detalji ugovora kako bi on postao i zvaničan.

Prethodnih osam godina generalni sponzor najjačeg nogometnog takmičanja u BiH bio je BH Telecom, no nakon što im je istekao ugovor s Nogometnim savezom BiH krovna kuća bh. nogometa prihvatila je, kako saznaje portal Klix.ba, M:telovu finansijsku najjaču ponudu i oni će u narednim godinama biti generalni sponzor lige.

 

Ponude su na adresu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine poslala tri ponuđača - M:tel, BH Telecom i United Media, a finansijski najbolja ponuda bila je upravo ona M:telova, što je ujedno i glavni razlog zbog kojeg je NS BiH odabrao ovu kompaniju.

Kako saznajemo, M:tel je poslao ponudu tešku čak 22 miliona KM, drugu najbolju ponudu poslao je BH Telecom i ona je bila vrijedna 8,6 miliona KM, a najslabiju ponudu poslali su iz United Medije - 7 miliona KM.

 

Novom generalnom sponzoru svakako da će se najviše obradovati bh. klubovi, koji su prodaju TV prava više puta isticali kao najveći problem finansiranja, a utakmice će se moći gledati na kanalima Arene Sport.

izvor:Klix.ba

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: