MAĐARSKI PRST U OKO BRISELU: "Nismo spremni da primoravamo narod da plaća cenu rata"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mađarska ne vidi razlog da se nastavi sa usvajanjem novog paketa sankcija Rusiji, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova, Peter Sijarto, nakon razgovora sa ruskim kolegom, Sergejem Lavrovom, prenosi TAS S.

- Naš stav je kristalno jasan. Ne vidimo nikakav racionalan razlog da se ide na još jedan paket sankcija, posebno kada je reč o energetici.

- Energija je za nas jasna crvena linija. Nismo spremni da primoravamo mađarski narod da plaća cenu rata za koji apsolutno nije odgovoran, rekao je mađarski ministar novinarima - prenosi TAS S.

 
 

- Naravno, ako bude predložen nacrt, mi ćemo učestvovati u raspravi, ali nećemo davati saglasnost ni na šta što je protiv našeg nacionalnog interesa, dodao je mađarski ministar.

 

Prema njegovom mišljenju, evropska privreda "kreće u recesiju".

 

- Mislim da je to potpuno protiv interesa Evrope i Evropljana - naglasio je Sijarto.

https://www.facebook.com/watch/?v=780627886491323

Ministri spoljnih poslova članica Evropske unije, saglasili su se u sredu na neformalnom vanrednom sastanku u Njujorku, na marginama Generalne skupštine UN, da nastave sa novim sankcijama protiv Rusije i pružanjem pomoći Ukrajini, saopštio je visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU, Žozep Borelj, nekoliko sati nakon što je ruski predsednik, Vladimir Putin, naredio delimičnu mobilizaciju.

 

Izvor srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: