Makedonac rekorder FK Sarajevo: Velkoski prvi sa tri titule
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Makedonski internacionalac, Krste Velkoski, od jučer je postao prvi fudbaler u historiji FK Sarajevo koji je sa bordo klubom osvojio tri šampionske titule. 

Velkoski je tako iza sebe ostavio Faruka Ihtijarevića, Muhidina Zukića i Edina Šaranovića, koji su s njim do jučer dijelili rekord od dvije osvojene titule.

I dok se Velkoski izdvojio na čelu liste igrača sa najviše šampionskih titula, gore pomenutom trojcu se pridružio veliki broj njih iz sadašnjeg tima za koje će ovo biti druga šampionska kruna, poput Mersudina Ahmetovića, Amara Rahmanovića, Benjamina, Tatara, Anela Hebibovića, Vladana Kovačevića, Harisa Handžića i drugih.

Među njima se izdvaja jedno ime, a to je Amer Dupovac. Za aktuelnog stopera i bivšeg kapitena bordo kluba ovo je bila druga osvojena šampionska titula, ali je Dupovac zapravo učestvovao u osvajanju tri različite titule.

Pored posljednje dvije, Dupovac je, baš kao i Velkoski, bio član ekipe koja je u sezoni 2014/15. prva prošla kroz cilj, ali je tokom zimske pauze napustio tim i karijeru nastavio u moldavskom Sheriffu.

FB/Bordo vremeplov

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano