MASK IDE U RAT SA APPLE-OM Najbogatiji čovek zvanično objavio rat najvećoj svetskoj tehnološkoj kompaniji
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UNajbogatiji čovek na svetu zvanično je objavio rat najvećoj svetskoj tehnološkoj kompaniji.

 

Mask je optužio Epl za cenzuru i monopolističke prakse u nizu tvitova, tvrdeći da je kompanija "uglavnom prestala" da se oglašava na Twitteru i dovodeći u pitanje da li "Apple" i njegov izvršni direktor Tim Kuk "mrze slobodu govora u Americi".

 

„Apple" je takođe zapretio da će uskratiti Twitter iz svog App Store-a, ali nam neće reći zašto“, tvitovao je Mask, dajući razlog za svoju nedavnu kritiku.

 

"Apple" nije odmah odgovorio na Insajderov zahtev za komentar na Maskove tvitove.

 

Mask je takođe srušio naknadu od 30 odsto koju "Apple" uzima od većine prodaje putem App Store-a kompanije, tvitujući fotografiju znaka autoputa sa dve opcije: „Plati 30%“ ili „idi u rat“, pri čemu automobil bira „idi na ratni put.

 

Mnoge manje kompanije su ranije osudile Apple-ovu naknadu za App Store od 30 odsto i ona je predmet tekuće pravne bitke između proizvođača video igara „Fortnite“ Epic Games i tehnološkog giganta.

 

Ovo nije prvi put da Mask kritikuje Apple-ov App Store. U maju je Musk rekao da je naknada od 30% „bukvalno 10 puta veća nego što bi trebalo da bude“.

 

Međutim, napadi u ponedeljak eskaliraju svađu između Maska i Kuka. Mask nije bežao od kritikovanja drugih visokoprofiliranih milijardera, tvitujući kritike poput Džefa Bezosa i Bila Gejtsa u prošlosti.

 

 

Izvor: Blic Biznis
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: