MED OD SUNCOKRETA – PRIRODNA SUPERHRANA
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Med od suncokreta – prirodna superhrana

 

Med koji se smatra najzdravijim medom na svijetu je manukin med. No pčele u manukin cvijet mogu umočiti svoje nožice i pokupiti taj pelud zlata vrijedan jedino na Novom Zelandu. Samo tamo raste biljka zvana manuka. Ipak, znate li da alternativu manukinom medu imamo diljem Hrvatske? Da, imamo i mi med savršene koncentracije cvjetnog praha i minerala. Riječ je o medu od suncokreta. Suncokretov med pripada u cijenjenije vrste meda u svijetu, a posebno u Njemačkoj gdje je jedan od najprodavanijeih vrsta meda.

Svojstva meda od suncokreta

Jantarno je žute boje, slabog mirisa po biljci, slatkog do malo trpkog okusa. Ono što ga čini specifičnim nisu boja i miris, već njegova struktura

Nakon vrcanja brzo se kristalizira u fine velike kristale pa ako ga  kupujete, suncokretov med pronaći ćete kristaliziran.

To vas ne treba zabrinjavati jer suncokretov med u tekuće stanje možete vratiti vrlo lako. Jednostavno teglu s medom umočite u vodu koju ćete postupno zagrijavati do 50°C.

MED OD SUNCOKRETA – PRIRODNA SUPERHRANA

Zašto koristiti suncokretov med?

Kako na svijetu ima zaista puno vrsti meda, različite boje, mirisa i okusa, s razlogom se pitate zašto koristiti baš suncokretov. Naravno, čuli ste već negdje, a sada i pročitali u ovom članku, da je med od suncokreta izrazito cijenjen. No znate li kako si konkretno možete pomoći medom od suncokreta?

 

Za početak vam preporučujemo pojesti žličicu meda od suncokreta za doručak. Ako ne volite konzumirati čisti med, odlično rješenje za vas je žličicu meda rastopiti u mlakoj vodi, mlijeku ili čaju. Ta samo jedna žličica meda dat će vašem organizmu snagu za cijeli dan, pospješit će vašu cirkulaciju i otpornost na razne bolesti. Suncokretov med ima antiseptički učinak, stoga je vrlo dobar ako imate grlobolju ili prehladu.

 

Suncokretov med je iznenađujuće koristan za zdravlje probave i podržava brže zacjeljivanje rana i oporavak nakon infekcija dišnih putova, prvenstveno kao rezultat snažnog antibakterijskog djelovanja.

Med od suncokreta možete koristiti i kada osjećate nelagodu u probavnom traktu ili ako imate problema s probavom. Blagotvoran je još kod kožnih bolesti te upale sinusa. Prirodno je sredstvo za liječenje svih vrsta upala. Ubrzava zarastanje rana.

izvor:https://pcelarstvo-veber.hr/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: