Medojević: Šef kavačkog klana je MILO ĐUKANOVIĆ !
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UPredsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kaže da je sama činjenica da je Europol dostavio operativna saznanja o pripremama atentata predsjednik Srbije Aleksandra Vučića alarmantna informacija.

"Na službama bezbjednosti je sada da isprate sve informacije, da međunarodnom saradnjom dođu do detalja. A ko pravi ozbiljne bezbjednosne analize, treba da sazna koji su motivi. Jedna ozbiljna kriminalna grupa može imati prizemne, bizarne motive da zaustavi krivično gonjenje, da spasi krivične odgovornosti nekog svog člana. Ali s obzirom da imamo organizovanu kriminalnu grupu nastalu pod okriljem Mila Đukanovića i njegovih bezbjednosnih službi, pitanje je da li su samo kriminalni motivi, već i da li se radi o političkim motivima kao i ko podstiče tu cijelu priču", kaže Medojević i dodaje:

"Stvari treba nazvati pravim imenom. Šef kavačkog klana je Milo Đukanović i njegov brat Aco Đukanović. Svi ostali imaju svoja mjesta, pozicije i u operativnom smislu. To je jedan od pet najvećih narkokartela u Evropi. Ja sam ga lično optužio i da stoji i iza ubistva Iva Pukanića, novinara. On ogromnim novcem kupuje podršku stranih sila, i tako uspijeva da izbjegne osudu i sankcije", ispričao je Medojević.


Kako je objasnio, crnogorski narkokartel je usko povezan sa bivšim režimom u Crnoj Gori.

"Ništa se ne radi na tome da se demontira opasna hobotnica Đukanovićevog režima. Mi imamo situaciju u Crnoj Gori da je palo dvije tone kokaina, a niko nije uhapšen. Navodno se ne zna čija je to roba, a svi u Crnoj Gori znaju da samo jedan državni narkokartel može da radi tako velike količine, da koristi svoje ljude u luci Bar, carini... Narkokartel Crne Gore ima dio svoje logistike i moći u Srbiji, među tajkunima... Postoji rizik da razne strukture u regionu imaju interes da se zlopupotrebe određene organizovane kriminalne strukture za destabilizaciju Srbije i čitavog regiona", kaze Medojević.

Kako je istakao, kada je riječ o atentatu, vjeruje da se tu radi o mnogo kompleksnijim razlozima od animoziteta između Đukanovića i Vučića.

"Vjerujem da imamo uvezanost međunarodnih službi. Nalazimo se u trenutku kada imamo jake tenzije na relaciji NATO pakta i Rusije vezano za poziciju u Ukrajini, energetsku krizu, pitanje ruskog gasa, trasa kojima će on dolaziti u Evropu, odnosa Njemačke prema Rusiji i prema NATO. Mnogo je krupnih geostrateških pitanja koja imaju neke veze sa Balkanom. Zato je moguće da u svemu ovome postoje interesi nekih stranih službi, dubokih država. Situacija je veoma kompleksna i rizična", istakao je Medojević i dodao:

"Crna Gora postaje žarište, jer je narkokartel napravljen u vrijeme Mila Đukanovića. To je nastavak priče o državnom švercu cigareta, veliki iznosi novca su u igri. Ono što posebno zabrinjava su kontakti kriminalnih struktura sa nekim velikim međunarodnim obavještajnim službama jer se tu radi o specijalnim operacijama. Ne znate nikad da li se te neke velike službe bore protiv šverca kokaina ili podržavaju šverc kokaina, zbog nekih slojih interesa. Nije dobro što smo dio nekih velikih međunarodnih igara", ispričao je Medojević.

Zašto Eskobar ćuti o narkokartelu u CG?

Medojević ističe da bi trebalo obratiti pažnju i na gospodina Eskobara, američkog izaslanika za Zapadni Balkan. 

"Zašto gospodin Eskobar, koji se miješa u politička pitanja u Crnoj Gori, ni riječ nije progovorio o narkokartelu i o ulozi Đukanovića u tom narkokartelu? Nije pomenuo da je to neka opasnost za Crnu Goru, niti je bilo šta uradio da stavi to pitanje na dnevni red. To mi takođe ukazuje na to da su ovde neke strane službe umiješale prste", kaže Medojević.

IZVOR : ALO/ ADRIA.TV
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: