Metoda punjenja kojom će vaša baterija duže trajati
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

 

Reader’s Digest navodi kako učestalo korištenje mobitela dovodi do pretjerane potrošnje baterije, što bateriju čini sve slabijom, te se ona sporije puni. Ipak, postoji način na koji možemo učiniti da život baterije traje duže.

Život baterije obično se sastoji od 500 punih ciklusa, što je otprilike oko godinu i pol. Ciklus baterije mjeri se jednim punim punjenjem od 0 do 100. Dakle, što više punih ciklusa prođe vaš telefon, prije ćete ga morati promijeniti. Kako bi vaša baterija trajala što duže, postoji visoko preporučena metoda punjenja uređaja.

Liz Hamilton, direktorica Odjeljenja za korisnike i kupce u kompaniji Mobile Klinik (firma koja se bavi popravljanjem mobitela), otkrila je kako mobitel trebate napuniti samo djelomično kako biste usporili pražnjenje baterije. Bateriju je idealno napuniti do postotka između 25 i 85 posto.

Hamilton je istakla kako se bateriji mobitela najviše šteti kada se puni do kraja, odnosno do 100%, ali i da se šteta nanosi onda kada baterija stigne do nule. Također, korištenje slabije svjetlosti i aplikacija manje potrošnje dovode do produženja vijeka trajanja vaše baterije.

 

 

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: