Mi smo izgubljeni
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U vremenu bez vremena, i svi smo pametni da ne može bit da smo glupi i kada ne znamo uvijek ima tko zna a taj doista sve zna i on se zove Internet. 

 

Biblija nije bitna i nema šanse svaki dan čitat Bibliju i gubit vrijeme na Bibliju kada ima toliko portala a ni oni nisu bitni koliko je bitan naslov i samo prstom srolam lagano prema dolje i idem od naslova do naslova i od portala do portala to vrvi od naslova izlaze kao mravi iz mravinjaka, nema šanse da netko može biti glup a svaki dan provodi vrijeme za internetom više od par sati, toliko toga se vidi i taj mora da sve zna on čita i duhovne portale i sigurno je već oplodit duhom još malo da postane jači i moćemo ga vidjeti kako zrakom lebdi.

 

Znaš li ti koliko je mozak u funkciji kada toliko toga se pročita takvom ni škola ne treba ni knjige, za čega će knjige kad na internetu ima sve. 

Kad dođe dan da otvori Bibliju i samo da počne čitati ono poruka za porukom i obavijesti stižu da treba sat vremena da se sve vidi i kada se sve vidi onda opet nekoliko novih vijesti izbace pa treba i to vidjeti a Biblija stoji tek korica otvorena, i da okreneš prvi list i kreneš od naslova postanak, ne može se to, puno si vremena oči naprezo, možda i pet sati već. Biblija se zatvara i ostavlja na policu da ponovno skuplja prašinu. 

 

Sjetiš se dok ležiš na krevetu da Bibliju možeš sebi instalirati i činiš to i već je gotovo sad imaš digitalnu Bibliju i ne možeš dočekati da ju pokreneš i učinio si i to. 

Nakon pet minuta zatvaraš Bibliju i govoriš ne mogu ja ovo čitati sitna slova, ovo šteti za oči meni je puno Bolja i mnogo privlačnija Biblija u tiskanom izdanju, ipak ću se držati Biblije u papirnom obliku. 

 

Ležiš na krevetu i nakon pet minuta otvaraš Internet i ne tražiš portale i vijesti jer danas si puno čitao, tražiš neki novi film i brzo si pronašao film ne traje dugo oko tri sata, puštaš film i pratiš ga ispred malog okrena i tako malo udaljen od ekrena puna tri sata u jednom dahu si gledao film i dugo nisi bolji gledao baš ti je mozak odmorio. 

 

Sad je već mrak i ideš tražit što ćeš jesti nisi cijeli dan jeo koliko puno si mozak danas naprezao i misliš u sebi dok jedeš sendvič odmorit ću od interneta i filmova i sve te tehnologije. 

Oblačiš pidžamu i legao si u krevet ispred očiju lete današnje vijesti i svi ti tekstovi, kad obavijest stiže nova poruka i otvaraš poruku i pričaš dva sata od filma do neki novi portala i vidiš na satu da su tri iza ponoći. Napokon vrijeme za spavanje. 

Jutro tek prošlo pola devet ustaješ i pereš zube, kuhaš kavu i sa šalicom sjedaš za laptop gledaš imali što novo na portalima i tako čitaš novosti uz kavu, popio si prvu šalicu i odmah praviš drugu i još uvijek uz kavu surfaš po internetu sad je oko podne. 

 

Mnogo slični situacija se može opisati i pričati. Za Boga se nema vremena, Biblija šteti očima a sve ostalo može i za sve ostalo se ima vremena i ništa ne šteti očima, mozgu ili zdravlju. 

Onda kažu nema Boga, koji idoli ili o čemu ovaj ili onaj priča. Sigurno je poludio i priča iskustva harizmatičara ili je slab vjernik.

Osoba koja nema sat vremena za cijeli život staža da je proveo uz Bibliju ti dođe pričati o Bogu ili obratno ti koji želiš ljude privuć Bibliji i Bogu kreneš pričati takvoj osobi kojoj je Bog tehnologija a ne pravi Bog nećeš pogriješiti ako se skloneš od takve osobe i ne gubi vrijeme uzalud jer također u Bibliji piše:

 

"Ne dajte svetinje psima! Niti svoga biserja bacajte pred svinje da ga ne pogaze nogama pa se okrenu i rastrgaju vas. Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci. Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime idu. O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u Život i malo ih je koji ga nalaze!"(Mt 7,6.12-14).

Preuzeto iz: Knjige

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano