Michael Phelps: Sad mi je tek jasno da sam bio šupak od čovjeka kao i Jordan
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Već od prve epizode, dokumentarna serija "Posljednji ples" o velikom Michaelu Jordanu izazvala je globalnu histeriju u svijetu sporta, ali i šire.

U jeku pandemiju koronavirusa, dok je cijeli sportski svijet bio paraliziran, ESPN je napravio genijalan marketinški potez tako što je ranije od predviđenog na tržište pustio deset jednosatnih epizoda serije o slavnom košarkašu Michaelu Jordanu i zlatnoj generaciji Bullsa devedesetih.

Prikazan materijal potvrdio je mišljenja da je Mister Air najveći košarkaš svih vremena, no u filmu smo mogli vidjeti i njegovu mračnu stranu. Nikad nije bila tajna da je Jordan težak lik, zajeban karakter čija kompetitivnost graniči s bolešću.

U ovom filmu smo doznali za niz do sada nepoznatih detalja. Od toga da je vrijeđao i ponižavao suigrače do toga da ih je čak i tukao, ako je smatrao da na treninzima ne rade onako kako je on zamislio.

Jordan je neprestano vrijeđao i omalovažavao Scotta Burrella kako bi izvukao najbolje iz njega, no on je jednostavno bio predobar čovjek da bi mu se suprotstavio. Odavno je poznata priča kako je na treningu udario Stevea Kerra šakom u glavu, a Will Perdue, centar Chicago Bullsa od 1988. do 1995. godine, dao je intervju za FanSided u kojem je otkrio da ga je Najveći zlostavljao od prvog dana kad je došao u Chicago, a na jednom ga je treningu i nokautirao.

Slušajući izjave bivših suigrača Jordan nije poricao da je znao biti tiranin prema njima, ali svoje postupke je objašnjavao time da ni od koga nikad nije tražio da daju više od maksimuma.

Plivač Michael Phelps, najveći olimpijac svih vremena i osvajač 23 olimpijska zlata, nakon što je pogledao Posljednji ples u intervju za Yahoo Sports priznao je da je po pitanju despotskog ponašanja prema ljudima s kojima je trenirao bio jako sličan Jordanu.

''Sad kad gledam ove snimke vidim nevjerojatnu sličnost između mene i Michaela. Svi za njega kažu da je bio šupak, ali isto to mogu reći i za sebe. Bio sam šupak od čovjeka dok sam trenirao jer sam želio sve oko sebe natjerati da daju svoj maksimum. Premda je plivanje individualni sport, na treninzima svi radimo kao tim. Uvijek sam želio od kolega izvući ono najbolje od njih tako da sam ih stavljao pod stalni stres'', kazao je Phelps.

Index

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: