Mijatović: Moje prijateljstvo sa Šukerom nacionalisti nikada nisu gledali pravim očima
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Proslavljeni crnogorski fudbaler Predrag Mijatović dao je opširan intervju za španske medije u kojem je između ostalog pričao o prijateljstvu s Davorom Šukerom, a i o golu koji mu je obilježio karijeru – onom u finalu Lige prvaka protiv Juventusa 1998. Real je te večeri u Amsterdamu golom Mijatovića slavio 1:0 i osvojio sedmu ukupno, a prvu titulu prvaka Evrope nakon 32 godine posta.

''Da sam popio rakiju svaki put kad sam kasnije gledao taj gol, vjerojatno bih postao pijanac. Taj sam gol vidio hiljadu puta. Taj trenutak mi se urezao u sjećanje i tako će biti dok sam živ. Najljepši trenutak karijere, bez sumnje'', kazao je Peđa.

U Realu je taj naslov osvojio s hrvatskim asom Davorom Šukerom, s kojim je uzeo juniorski naslov prvaka svijeta 1987. u Čileu.

Znali smo se i prije dolaska u Real, naravno. Igrali smo zajedno za reprezentaciju, osvojili zajedno Mundijalito u Čileu 1987. Bili smo i ostali dobri prijatelji. Taj Mundijalito nas je oblikovao kao igrače koji će kasnije imati ozbiljne karijere.''

Mijatović je dodao da njegov odnos s Davorom Šukerom treba biti pokazatelj kako prijatelj i ljubav mogu biti iznad svega, ali da to nacionalisti ne znaju gledati pravim očima.

''Ljudi s više životnog iskustva razumjeli su naše prijateljstvo jako dobro. Prijatelji i ljubav su iznad svega. Međutim, nacionalisti su sve to gledali drugačijim očima. Međutim, za to me nikad nije bilo briga. Nitko nije mogao utjecati na moje odluke, pogotovo ne političari. Davor i ja smo dokaz da prijateljstvo ne poznaje granice. Sport treba da bude iznad svega, pa čak i političkih interesa. Sportisti su svakako drugačiji u tom smislu, odvojeni su od svega toga, jer nam nije servirano sve što se događa u svakodnevnom životu. Također,  ne smijemo biti veće patriote od nekoga iz Beograda ili Zagreba, koji žive u lošijim uslovima. Mi smo privilegirani, živimo dobro, za nas patriotizam nije opsesija. Sportisti trebaju reći sve što misle, ali ne i biti opsjednuti'', zaključio je legendarni Crnogorac.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano