MILANOVIĆ OPLEO PO BEOGRADU! "Nismo priznali Kosovo da bi napakostili Srbiji, već da bi ga nagradili" - opet šalju vojsku u Prištinu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kosovo je međunarodno priznata država, Srbija to ne prihvata, ali Hrvatska se u tu politiku ne meša izjavio je hrvatski predsednik Zoran Milanović.

Milanović je to rekao juče u Petrinji na ispraćaju 37. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju Kfor.

- Kosovo je međunarodno priznata država, Srbija to ne prihvata, i kako stvari stoje, skoro i neće. Ali mi se u tu politiku ne mešamo, više od onoga što smo učinili pre dosta godina, kada smo priznali Kosovo. Ne zato da napakostimo Srbiji, jer tako ne doživljavam spoljnu politiku ni hrvatsko ponašanje u svetu, nego da nagradimo Kosovo za sve ono što je prošlo - rekao je Milanović na ispraćaju, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici predsednika Hrvatske.

Milanović je pripadnicima hrvatskog kontingenta poručio da su profesionalci koji će svoj zadatak i zadatke obavljati profesionalno i kvalitetno.

 

- Nadam se da ćemo uskoro u manjem i simboličkom broju biti prisutni i u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, od koje nas drže na distanci - rekao je Milanović.

Ocenivši to neprihvatljivim i iritantnim nakon dvadeset i pet godina, Milanović je rekao da o tome do sada nisu razmišljali, ali da sebi daje u zadatak da to, kako je rekao, "raščistimo i da mi odgovore oni koji o tome odlučuju - zašto niti jedan hrvatski oficir ne može biti u toj misiji".

- Dok ne dobijem odgovor na to pitanje, neću prestati da ga ponavljam - naveo je Milanović.

 

Sudeći prema listi prisutnih ovoj svečanosti u Petrinji nije prisustvo i ministar odbrane Mario Banožić sa kojim je Milanović u sukobu.

 

Izvor srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano