Mile "prekucao" sebe: Tvrdio da su četnici "slali narod pod nož", danas ih veliča!?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik poznat je kao po svojoj hipokriziji i nedosljednosti.

Čovjek koji je krajem devedesetih i ranih 2000-ih RS nazivao "republikom šumskom" i svim silama upirao kako Radovan Karadžić i Ratko Mladić moraju u Haag, danas dokazuje da je jedan bosanskohercegovački entitet tobože država, a Karadžića i Mladića veliča više nego bilo ko drugi. Čak traži minutu šutnje za preminulog osuđenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika, Karadžićevog kuma i pobratima.

Sejfo, bolan, Sejfo

 

Dani kada je Dodik govorio kako bi, da nije u Haagu, Karadžiću bilo suđeno za kriminal, davno su iza nas, baš kao i njegova politička borba rame uz rame sa Sejfudinom Tokićem, liderom Bošnjačkog pokreta, kojeg danas naziva aktivistom tzv. Islamske države.

Da ne govorimo o tome da je nekadašnja "američka nada" bio gorljivi zagovornik pristupanja naše zemlje NATO-u, a njegovi kadrovi, i to im se mora priznati i čestitati, predvodnici procesa priključenja naše zemlje Alijansi!

 

Primjerice, potpredsjednik SNSD-a i bivši srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je još u junu 2009. potpisao formalni zahtjev BiH za Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP)", dok je Dodikova savjetnica, Ana Trišić Babić, čak bila predsjednica NATO koordinacijskog tima Vijeća ministara BiH! I sam Dodik se rado fotografirao po nosačima aviona Saveza kojeg danas naziva antisrpskim.

 

Da ne govorimo o sramnom priznanju genocida u kamere Senadu Hadžifejzoviću tamo 2006., a potom dugogodišnje negiranje i korištenje miliona maraka svi nas, građana Bosne i Hercegovine, da bi se osporavao najveći zločin u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, za koji cijeli svijet zna.

 

Sve je to manje-više dio "urbane legende" o notornom Dodiku koji je već 15 godina u kontinuitetu u vrhu vlasti u Bosni i Hercegovini, a u političkom životu već decenijama.

 

No, ove sedmice je, zaista, prekucao sam sebe".

 

Govoreći na obilježavanju 76. godina misije "Halyard", spašavanja savezničkih pilota u Drugom svjetskom ratu, Dodik je poručio i da je "otadžbinska vojska bila dio savezničkih snaga".

 

On je kazao kako mu je drago da se obilježava događaj koji "nisu godine satiranja bacile u zaborav".

 

Dijete Kozare

 

Međutim, Dodik je zaboravio da je prije nepunih godinu dana, u novembru prošle godine u intervjuu za N1 kazao da su "četnici slali srpski narod pod nož ustašama".

 

"Ja sam dijete Кozare, vaspitan sam na toj vrsti priče i stradanja u Jasenovcu. Nikada nisam mogao prihvatiti i negativan odnos sam imao prema tome da su četnici 1942. na Кozari ušli i borili se protiv partizana i da su zarobili zbir (zbjeg) koje su predali ustašama, kasnije su bili poklani u Jasenovcu. Govorim o četnicima koji su bili spremni da svoj narod gurnu pod nož ustašama", govorio je Dodik.

Ova izjava je za pojedine Srbe bila toliko šokantna da su na BN televiziji uslijedila negodovanja brojnih pojedinaca. Toliko da se Dodik ponovo retuširao, pa danas Čiču i njegove krvoloke naziva oslobodiocima.

izvor:https://radiosarajevo.ba/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: