MILICU (16) JE UBICA PREKLAO, MAJČINE REČI SLAMAJU SRCE: Još je čekam na kapiji, izgubila sam nadu da će krvnik biti pronađen
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Pre tačno deset godina, kao grom iz vedra neba, odjeknula je vest da je na periferiji Subotice svirepo ubijena šesnaestogodišnja devojčica Milica Barašin. Deceniju kasnije, njen krvnik je i dalje na slobodi.

"Iskreno, izgubila sam svaku nadu da će on ikada biti pronađen", sleže ramenima devojčicina majka Svetlana Simendić.

2015751_2015739-svetlanasimendicnagrobumilice-edit-privatna-arhiva234_ff.jpg?ver=1602008702FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kobnog 7. oktobra, Svetlana je došla je sa posla i na kapiji čekala svoju jedinicu da se vrati kući. Iako je nekoliko dana bila bolesna i nije išla u školu, Milica je namolila baku da je pusti da ode da se vidi sa drugaricama. Svi zajedno su krenuli kućama i drugari su je ispratili do jednog dela puta, a odatle je sama skrenula ka naselju Zorka. Imala je slušalice u ušima i verovatno nije primetila da je neko prati, sve dok joj nepoznati muškarac nije prišao sa leđa i prevukao je preko somborske pruge. U jednom potezu prerezao joj je vrat i ostavio je u lokvi krvi.

Kao sad da je čekam na kapiji i vidim kola Hitne pomoći kako dolaze. I sad mogu da osetim tu jezu koja me je prošla kada sam krenula ka njima", naviru majci još uvek živa sećanja.

"Mislim da takvo svirepo ubistvo jednog deteta niko normalan ne bi zataškao, nisu ljudi toliko zli, ali su jednostavno napravljeni propusti tokom uviđaja i istrage. Ubica koji je očigledno krenuo sa namerom da ubije, jer kod sebe nije imao ni telefon, imao je vremena da pobegne gde god je hteo", kaže Svetlana Simendić.

(Kurir.rs/Novosti)

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: