MILJKOVIĆ RADIO ZA "KAVAČKI KLAN" U Beograd došao da pripremi mafijašku likvidaciju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nemanja Miljković (37) iz Banjaluke, koji je uhapšen 17. juna u Beogradu po potjernici Interpola Podgorica zbog sumnje da je 20. oktobra 2021. u Nikšiću učestvovao u ubistvu radnika firme za obezbjeđenje Ljubiše Mrdaka, prema operativnim saznanjima, blizak je kavačkom kriminalnom klanu.

Kako izvor iz istrage otkriva, sumnja se da je u Beogradu pripremao likvidaciju osobe bliske škaljarskom klanu.

– Operativne informacije ukazuju da je Miljković, koji je promenio prezime u Kaurin, navodno u rodbinskim vezama s Markom Miljkovićem, zvanim Marko Mesar, koji je u pritvoru zbog sumnje da je s Veljkom Belivukom organizovao kriminalnu grupu što se sumnjiči za surove likvidacije. One ukazuju da je za račun “kavčana” trebalo da ubije muškarca koji je i ranije bio na meti plaćenika – kaže izvor iz istrage, piše Kurir.

Miljković, koji se sada preziva Kaurin je, podsjetimo, uhapšen u Zemunu 17. juna. Crnogorsko pravosuđe na teret mu stavlja da je u oktobru prošle godine učestvovao u pljački pošte u Nikšiću, tokom koje je odnijeto 423.000 evra i na parkingu pošte ubijen Ljubiša Mrdak, radnik firme za obezbeđenje koja je pratila transport novca.

Dokazi Odali ih trgovi i snimci Pljačku pošte u Nikšiću, kako se sumnja, Miljković, Svjetlanović i još petorica njihovih saradnika planirali su mjesecima. U bjekstvu je još samo osumnjičeni David Banjac, koji je promenio prezime u Pavlović. – U pljačku su otišli ukradenim “nisanom”, koji su potom zapalili. Međutim, tragovi iz automobila, ali i snimci sa sigurnosnih kamera pomogli su da svi budu identifikovani – otkrili su izvori poslije zločina.

– U Beogradu je prije nekoliko mjeseci uhapšen još jedan Miljkovićev saučesnik u ubistvu u Nikšiću Srđan Svjetlanović, za kog takođe postoje operativne informacije da je blizak kavačkom kriminalnom klanu – dodaje sagovornik Kurira i dodaje da je interesantno da novac koji je ukraden u Nikšiću nije nikada nađen.

Prema riječima našeg izvora, Miljkoviću zasad nije stavljena na teret priprema ubistva muškarca bliskog škaljarskom klanu, a određen mu je ekstradicioni pritvor i očekuje ga izručenje Crnoj Gori.

Mafijaški plan

– Postoje određene indicije da je namjeravao da počini mafijašku likvidaciju u Beogradu. Međutim, plan nije uspio da realizuje jer je uhapšen, i najverovatnije će biti isporučen susednoj državi – dodaje on.

Kako navodi, vjeruje se da ga je za zločin u Beogradu angažovao jedan od vođa kavačkog klana i da je to trebalo da uradi za novac.

– Nema sumnje da je i njegovo skrivanje u Beogradu neko morao da finansira – zaključuje sagovornik iz istrage.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano