MILO BOJKOTOVAO SEDNICU SKUPŠTINE CRNE GORE: To se dogodilo prvi put od proglašenja nezavisnosti
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović bojkotovao je jučerašnju konstitutivnu sednicu Skupštine Crne Gore.

 

To je prvi put od proglašenja nezavisnosti, ali i u prethodnom periodu da predsednik države bojkotuje konstitutivnu sednicu.

Podsetimo, predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izabran je za predsednika Skupštine, čime je postao prvi opozicioni zvaničnik koji je preuzeo novu vlast nakon što su tri koalicije “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i Crno na bijelo” dobile većinsku podršku građana na parlamentarnim izborima.

Od ukupno 71 poslanika za Bečića je glasalo 45 poslanika iz ta tri saveza, ali i poslanici Bošnjačke stranke i Nik Đeljošaj, nosilac albanske izborne liste “Genci Nimanbegu-Nik Gjeloshaj”.

Poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija bili su uzdržani, dok je Andrija Popović (Liberalna partija) bio protiv.

Bečić je predložen u pauzi sednice, nakon verifikovanja mandata poslanicima novog saziva.

Verifikaciju 81 mandata poslanika obeležilo je odsustvo Đukanovića, dok su bili prisutni ombudsman Siniša Bjeković, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, predsedavajuća Ustavnog suda Desanka Lopičić.

Kurir.rs/Vijesti.me

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: