MILO ĆE PASTI, POBEDA OPOZICIJE JE IZVESNA: Krivokapić se obratio građanima ispred hrama u Podgorici
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

- Ko je mogao da spreči slobodu našeg dolaska na moleban? To je direktno ugrožavanje slobode kretanja, slobode veroispovesti... ugrozili su i bezbednost saobraćaja jer su obezbedili saobraćaj na jednoj traci - poručio je okupljenima ispred Sabornog hrama nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić.

Odgovornost za večerašnje blokade puteva treba da snose ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, ali i oni koji brane Ustav, jer su ugrožena naša Ustavom zagarantovana prava, poručio je Krivokapić večeras ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Policija je večeras nešto prije 21 sat, nakon više sati, odblokirala put od Bioča ka Podgorici, nakon čega se Krivokapić sa okupljenim građanima, koji protestuju zbog usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, uputio ka Podgorici.

- Oni su pokušali da spreče da dođem na vreme i održim govor ovde. Sprečili su auto-litije i desile su se litije i obnovile ono što oni nisu očekivali. Ne možemo da se ne zapitamo zbog čega se to desilo. Ko je to naredio, zašto smo zaustavljeni u slobodnoj Crnoj Gori? Ko je mogao da spreči slobodu našeg dolaska na moleban? To je direktno ugrožavanje slobode kretanja, slobode vjeroispovijesti... ugrozili su i bezbednost saobraćaja jer su obezbedili saobraćaj na jednoj traci - kazao je Krivokapić.

 
 

Poručio je i da nije kriv "naš brat policajac". - Kriv je onaj ko je naredio i ko je potpisao ili usmeno naredio njima da to rade. Ne može Crna Gora tako da živi, Crna Gora je Crna Gora pravde - kazao je on.

Krivokapić je ocenio da je pobeda opozicije na predstojećim izborima sada već izvesna.

- Ovde ne postoji nikakva prosrpska opcija - poručio je on, kazavši da je izborna lista na čijem je čelu - usmerena za budućnost svih građana Crne Gore.

- Mi smo čekali 30 godina i dočekaćemo i taj 30. avgust jer je to dan naše pobede - poručio je Krivokapić.

On je kazao da su tokom današnjih događaja privedene četiri osobe.

- Oni su četvoricu naše braće priveli da bi nas zaplašili. Plaše nas i tim dočekom na Biočama, ali su dobili to što zaslužuju, poraženi su još jednom. Oni su nam nudili da se odvojimo naroda. Kakva bismo to vlast buduća bili kad bismo se odvojili od naroda? Mi smo bili sa vama, ne zbog nas, nego zbog vas i tako ćemo ubuduće raditi", poručio je Krivokapić.

On je na kraju ispred Hrama zamolio građane, kojih je bilo više stotina, da se mirno raziđu i završio obraćanje čitanjem molitve Oče naš.

Građani su, nakon što je odblokiran put ka Podgorici, oko 22.40 sati stigli kod Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Uz Krivokapića, na čelu protestne kolone su bili i kandidati za poslanike Jovan Vučurović, Marko Milačić i Marko Kovačević.

Okupljeni su ulicama skandirali "Ne damo svetinje", "Evo nas, stigli smo svetinje da branimo", "Nema Mila, nema Tita, sad se ođe Đedo pita" i "Nek' se čuje do nebesa, nema više DPS-a".

Ispred Hrama su bila i vozila sa trobojkama.

Policija je ranije blokirala saobraćaj na izlazu iz glavnog grada, na magistrali kod pumpe na Smokovcu, i tri sata nije bilo dozvoljeno ni da se izađe iz grada, ni da se uđe u Podgoricu.

IZVOR: SRBIJA DANAS

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano