Milo pada s vlasti: Ovaj političar u CG ima bolji rejting od njega
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić ima najveću prosečnu ocenu kada su u pitanju političari i javne ličnosti u Crnoj Gori, prema istraživanju CEDEM-a.

Slede lider DPS i presdednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Duško Marković, lider Demokrata Aleksa Bečić, lider URA Dritan Abazović, ministar prosvete Damir Šehović, predsednik Demosa Miodrag Lekić…

Marko Pejović iz CEDEM-a je napomenuo da najveći broj ispitanika nije imao stav o Krivokapiću s obzirom da je novo lice na političkoj sceni.

Demokratska partija socijalista ima rejting od 35,3, koalicija Za budućnost Crne Gore 24,7, a Mir je naša nacija 16,5, pokazalo je istraživanje CEDEM.

Crno na bijelo ima 6,6, Mi odlučujemo dosljedno 5,3, Ispravno – Rafet Husović 4,8, a Jaka Crna Gora 4,2.

Milena Bešić iz CEDEM-a je kazala da se radi o rejtingu izbornih lista na osnovu stava građana i da rezultati nisu prognoza izbornog rezultata.

Istraživanje je rađeno na uzorku od 1037 ispitanika.

Državna izborna komisija (DIK) odbila je inicijativu Centra za demokratsku tranziciju da ukine svoj dokument “Pravila glasanja putem pisma”, na osnovu koga deo birača može biti diskriminisan jer ostaje bez prava glasa na izborima.

U pitanju su građani koji su zbog epidemije u samoizolaciji ili u karantinu, a kojih trenutno u državi ima oko 2.400 i 160 u bolnicama. To ne znači da svi oni imaju prava glasa, kao ni da će ta brojka ostati manja ili biti veća, na šta je nedavno ukazao i direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, navodeći da ne može prognozirati situaciju na dan ili posle parlamentarnih i lokalnih izbora u pet opština.

 

Izvor: nedeljnikafera.net

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano