MILO POREDI SRBIJU SA SATANOM! Đukanović odavno postao "Đukaj", sad okreće Abazovića protiv svojih uverenja
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

DPS lažima zatrpava istinu i napada Beograd.

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić izneo je danas niz optužbi na račun zvaničnog Beograda i šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, tvrdeći da se Srbija umešala u izborni proces u Crnoj Gori, što je, kako tvrdi Nikolić, "priznao" i lider građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

- Samo politički neupućene i neobaveštene osobe u našem regionu mogu da iznenade izjave odlazećeg ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića. Nakon godina pretvaranja i neuspelog simuliranja proevropskog političkog opređeljenja, Dačić se konačno našao u svom prirodnom okruženju i vratio na fabrička podešavanja - rekao je Nikolić u saopštenju za javnost.

Dačiću, kako navodi Nikolić u saopštenju objavljenom na sajtu DPS, "nije dugo trebalo da se priseti omiljenih metoda vođenja imperijalističke politike, pod izgovorom brige za sudbinu Srba u regionu".

 
 

- Kako je devedesetih zajedno sa Slobodanom Miloševićem brinuo o Srbima u Hrvatskoj i BiH, tako i danas, po istoj matrici, tu brigu usmerava ka navodno ugroženim Srbima u Crnoj Gori. Ta ''briga'' se neslavno završila pogibijom na hiljade civila i progonom Srba iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova. To da se Srbija meša u politički život Crne Gore priznao je i ''albanski četnik'' (kako ga od milošte nazivaju srpski mediji) Dritan Abazović, koji je otvoreno saopštio da je država Srbija pomagala opoziciji u ovom izbornom procesu - navodi u saopštenju portparol DPS.

Ukoliko Dačiću, kako dalje kaže Nikolić, to nije dovoljan dokaz o mešanju, "neka samo pogleda srpske državne medije, tabloide i političke emisije koji mesecima satanizuju Crnu Goru". Dakle, Srbiju vidi kao Satanu, iako glas iz Srbije ne udara na Crnu Goru nego na izvitoperenog Đukanovića koji gazi narod i crkvu.

- A nije na odmet da proanalizira i trošenje uplata iz budžeta Srbije za, kako oni kažu: ''potrebe jačanja identiteta Srba u Crnoj Gori''. Uostalom, o njegovom ličnom mešanju govori i pretnja da građanima poreklom iz Crne Gore koji žive u Srbiji, koji podržavaju politiku zvanične Podgorice, treba oduzeti srpsko državljanstvo?! Crna Gora nikada neće biti deo ni ''albanskog'', ni ''srpskog sveta'', već samo evropskog, kojem od 2006. odlučno stremi. Multietnički, multievropski sklad i evropske vrednosti su jedini ''svet'' kojem Crna Gora pripada i kojem će pripadati, uprkos svim pokušajima trenutne srpske vlasti i njenih mentora da je spriječe na tom putu - tvrdi funkcioner DPS (Nikolić) u saopštenju.

Jasno je da se saopštenje direktno napisano po nalogu Mila Đukanovića.

IZVOR: SRBIJA DANAS

Milo Đukanović

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: