Miloš je svoje najbliže sekirom ubio na spavanju i ovo nije jedina tragedija u kojoj su poslednjih meseci CELE PORODICE BRUTALNO NESTALE U TRENU
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Stravično ubistvo u Leskovcu, kada je osumnjičeni Miloš Ilić sekirom nasrnuo na četiri člana svoje porodice i svima im presudio na spavanju, podsetio je javnost na velike porodične tragedije koje su minulih godina potresle Srbiju. U nekima su za smrt bili odgovorni najbliži srodnici žrtava, nekada je to činio neko sa strane, ali gotovo da je uvek motiv bio bizaran.

 

Celu porodicu ubio na spavanju

Miloš Ilić je osumnjičen da je pre nekoliko dana ubio oca Predraga (45), trudnu sestru Anu (19), maćehu Danijelu Radojević (43) i polusestru Saru (12). Motiv zločina najverovatnije je bio novac. Nezvanično saznajemo da je Miloš "upao u žutu minutu" posle svađe s ocem i maćehom zbog novca. Navodno mu je nedostajao novac za cigarete i izlaske, ali meštani kažu da je to kod njih bila česta tema i dodaju da je Miloš imao loše odnose s maćehom. Nakon toga Miloš je uzeo sekiru i na spavanju ubio sve članove svoje porodice, a potom otišao kod babe i dede, gde je kasnije uhapšen.

 

Krvavi pohod zbog novca

Hronološki gledano, posle strahovitog zločina u Leskovcu, poslednji slučaj u kom je nastradala cela porodica dogodio se u Jabukovcu 7. avgusta prošle godine, tačnije u selu Vratna u porodičnoj kući meštanina Raje Kazimirovića. Optužnica protiv Davora Pernića (36) i njegove pomoćnice Maje Bađukić (26) podignuta je nedavno, a u njoj se navodi da je motiv ovog zločin koristoljublje, jer je navodno Davor čuo da Raja kod kuće čuva veliku svotu novca, a u krvavi pohod, u kom je stradalo četovor, poveo je i svoju nekadašnju partnerku.

 
Davor PernićFOTO: FACEBOOK

Davor Pernić

Kobnog dana sa Majom, svako u svom automobilu, uputio ka kući Kazimirovića. Auto je ostavio u šumi, pa su njenim vozilom otišli do ivice šume, neposredno pored imanja. Davor je inače obukao maskirnu uniformu, a pomagačici Maji, prema optužnici, dao je fantomku i rukavice.

- Davor je Maji dao pušku sa prigušivačem, dok je za sebe zadržao ‘škorpion‘, takođe sa prigušivačem - piše u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Negotinu.

Prvo su u dvorištu naišli na Dragicu Kazimirović dok je cepala drva. Prošli su neopaženo i stigli do manje kuće gde je sedela Dragana Jozeljić koja je, čim ih je ugledala, podigla ruke kao da se predaje na šta joj je Davor zatražio novac. Tada je, prema navodima optužnice, Maja ispalila hitac, a zatim ju je Davor svojim oružjem dokrajčio.

 

Nakon toga presudili su Ljubinki Oprikić i počeli su sa premetačinom, tražeći novac. U tom je naišao Raja na svom traktoru, što je Davor čuo, pa je i njega upucao. Prekrili su žrtvama glave krpama i pobegli sa imanje.

Dve nedelje nakon zločina usledilo je i hapšenje Davora Petnića i on je priznao zločin, najpre ne pominjući Maju. Mesec dana kasnije promenio je iskaz i označio je kao svoju saučesnicu, rekavši da je njena ideja bila da počine zločin. Usledilo je i Majino hapšenje, ali je ubrzo nakon toga puštena budući da se na arsenalu oružja pronađenog u Pernićevoj kući nisu našli njeni biološki tragovi.

Nakon što je Služba za specijalne istražne metode MUP Srbije okončala veštačenje mobilnih telefona Pernića i Maje, na kojima su se, uz razgovore između njih dvoje, nalazile i njihove prepiske, fotografije i poruke sa društevnih mreža, ustanovljeno je da nema dokaza koji bi Maju B. doveli u vezu sa masakrom na salašu. Sve se, međutim, promenilo kada se među dokazima pojavio opušak na kom su izolovani tragovi DNK ove žene iz Dupljana.

Zločin u Jabukovcu

Nešto više od 12 godine ranije, ovo malo mesto u negotinskom kraju potresao je još jedan vrlo sličaj zločin. Jula 2007. godine u Jabukovcu Nikola Radosavljević u crno je zavio šest kuća - devet osoba je ubijeno a dve su teško ranjene.

 
Nikola Radosavljević

Nikola Radosavljević

Radosavljević je imao psihičkih problema, a radni vek proveo je u Austriji. Počeo je da veruje da je meta vlaške magije i da mu komšije bajaju, zbog čega je odlučio da se sa njima obračuna.

Najpre je pretukao suprugu i skočio u bunar, pokušavši da se ubije. Pošto je komšija na vreme uspeo da ga izvuče, Radosavljević je otišao do kuće, uzeo oružje i krenuo u pohod. Ubio je Veljka Đorđevića (58); njegovog sina Dragana (22) i taštu Marinu Kutkurenović (75).

Zatim je usmrtio još šest osoba, supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badajevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čokić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Badarević (70).

 

I nakon zločina pokušao je da sebi oduzme život, ali bezuspešno, zbog čega je smešten u ustanovu zatvorenog tipa.

"Kalašnjikovim" presudio porodici

Jula prošle godine u Knjaževcu je došlo do nezapamćene tragedije pošto je Nenad Ronić (63) ubio zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga ćerke Monike i svog unuka Ivana Ronića (19). Teško je ranio snaju i durgog unuka, a zatim je pobegao iz kuće u kojoj je počinio zločina ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila.

Možda do krvavog pira ne bi ni došlo da se Ivan Ronić nije potukao sa K. R, nakon čega se K. R. požalio svom dedi Nenadu Roniću. Njegov odgovor na to bio je da uzme pušku i presudi im svima.

pruzeto:https://www.blic.rs/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano