"Mislili su da sam milioner, a nisam imao za gorivo. Milioner sam postao u Barci"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Alex Song, kamerunski nogometaš, otkrio je da je 2012. godine napustio Arsenal zbog novca. Barcelona mu je ponudila bolji ugovor. 

"Možda nećete vjerovati, ali većina nogometaša živi iznad svojih mogućnosti. U Arsenalu sam bio osam godina, a počeo sam dobro zarađivati tek u posljednje četiri godine. Uspio sam nešto novca uštedjeti jer mi je plaća porasla, ali i jer sam shvatio na kakve sam gluposti trošio novac", rekao je 32-godišnji Kamerunac koji je nedavno raskinuo ugovor sa švicarskim Sionom.

"Kada sam stigao u Arsenal, bio sam mlad i uzbuđen. Zarađivao sam 15.000 funti sedmično, a htio sam biti rame uz rame s drugim igračima. Mogao sam kupovati gdje sam htio i izlaziti u noćne provode. Sjećam se da sam ostao fasciniran u kakvom automobilu se Thierry Henry pojavio na treningu i rekao sam sebi da pod svaku cijenu želim isti automobil. Kupio sam ga na rate. Kunem vam se da sam za samo dva mjeseca morao vratiti automobil, nisam više mogao plaćati gorivo. Sav novac mi je odlazio na to. Rekao sam im: 'Dajte mi Toyotu, ovaj automobil je preskup za mene.' Ljudi su mislili da sam milioner, a ja u osam godina u Arsenalu nisam uspio uštedjeti ni 100.000 funti."

A onda je 2012. godine stigla ponuda Barcelone.

"Kada sam dobio ugovor i pogledao koliko ću zarađivati, odmah sam potpisao. Nisam ni dvaput razmislio. Znao sam da će mi supruga i djeca biti finansijski osigurani jednom kad mi se završi karijera. Sportski direktor Barcelone mi je rekao da ne očekujem da ću imati veliku minutažu, ali boljela me je neka stvar. Znao sam da ću postati milioner. Sada znam da je momak koji s 20 godina vozi Ferrari niko i ništa, a muškarac koji s 50 godina vozi Bentleyja čovjek kojeg treba poštovati."

Ugovor s Barcelonom imao je četiri godine i odigrao je samo 65 utakmica. Kasnije je igrao u West Hamu i Rubinu, a od 2018. godine bio je u Švicarskoj. Za reprezentaciju Kameruna odigrao je 49 utakmica.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: