MITROPOLIT AMFILOHIJE: Vlast objavila rat Bogu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je danas da je vlast u Crnoj Gori objavila rat Bogu, a ne narodu ili njemu.

 

Mitropolit Amfilohije je, nakon liturgije na praznik Polaganja rize Presvete Bogorodice u crkvi u Bijeloj, kod Herceg Novog, služene povodom hramovne slave ove svetinje, ocijenio da se na temeljima drevnog gonjenja Crkve, nastavlja i njen današnji progon i zločini svuda u svijetu, pa i u Crnoj Gori.

 

NJegovo visokopreosveštenstvo naglasio je da je Crkva progonjena od savremenih vladara i gonitelja, koji nisu nadahnuti duhom velikih hrišćanskih vladara kakvi su bili car Konstantin, car Justinijan, Nemanjići i Petrovići, već duhom prokletog cara Dukljanina, kako ga je narod nazvao i zapamtio jer je progonio i ubijao hrišćane.

 

– Oni koji su na vlasti hoće da unište Crkvu Božiju. Treba da shvate i ovi koji su sada ovdje kod nas na vlasti da su objavili rat Bogu, a ne Amfilohiju ili narodu u Crnoj Gori. Onaj koji sa Bogom ratuje, on gubi i svoj obraz i dušu, odriče se svih istinskih i pravih vladara koji su vladali ovim prostorima od vremena cara Konstantina do vremena kralja i gospodara Nikole Petrovića – istakao je mitropolit Amfilohije.

 

Mitropolit je rekao da se vlast odriče svojih pravih prethodnika pokušavajući da uspostavi ideologiju prokletog cara Dukljanina i ostalih lažnih vladara kroz vijekove, te ukidajući one blagoslovene zakone koje je Gospod propisao za čovjeka i ljudsku prirodu.

 

– Zato je danas ta obezbožena vlast na svojoj skupštini prvo ozakonila zakon čedomorstva. To samo mogu bezumni ljudi i narodi jer dijete koje se začne u materinoj utrobi, bilo da je od tri mjeseca ili tri godine ili trideset godina, to je isto dijete – ukazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

 

Mitropolit Amfilohije podsjetio je i na nedavno usvojen zakon o istopolnim brakovima, koji, kako je naglasio, negira i ljudsku prirodu i Božije prizvanje čovjekovo.

 

NJegovo visokopreosveštenstvo naglasio je da je Crkva Hristova danas prisutnija u svijetu više nego u davna vremena, ali, sa druge strane, gotovo je više nego ikada prije progonjena.

 

Prema njegovim riječima, taj zli i opaki demonski duh onih koji su nekada gonili Crkvu živi i danas.

 

izvor: RTRS, SRNA

Amfilohije Markoviću: Spremni za razgovor o Zakonu o slobodi ...

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: