Mourinho: Jedini poraz zbog kojeg sam plakao
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Harizmatični portugalski trener kojeg ili volite ili ga mrzite, nema sredine. Neki će reći da je obični 'showman', za neke je pak fudbalski genije, koji je u fudbal unio novi potpuno drukčiji nivo taktiziranja.

Mourinho je osvojio pregršt trofeja, vodio je svoje ekipe na velikom broju bitnih utakmica, pobjeđivao je, gubio je, ali je priznao da mu nijedan poraz nije tako teško pao kao onaj protiv Bayerna 2012. u polufinalu Lige prvaka. 

Tada je bio trener Reala, koji se iz Minhena u Madrid vratio sa zaostatkom iz prve utakmice (1:2). U revanšu je sve odlično krenulo za njegov tim, dva gola Ronalda, Real je vodio 2:0 i imao rezultat za veliko finale. Onda je Robben pogodio sa penala za 2:1 i taj rezultat se nije mijenjao, otišlo se u produžetke, pa na raspucavanje koje je odlučilo pobjednika.

Nije pomogao ni Casillas koji je odbranio penale Kroosu i Lahmu. Bayern je prošao dalje, a za Real su penale promašili Cristiano Ronaldo, Kaka i Sergio Ramos. Teško je to palo Mourinhu, koji je otkrio kako je to jedini poraz zbog kojeg je zaplakao.

"Poraz protiv Bayerna 2012. godine. Jedini poraz zbog kojeg sam plakao u cijeloj svojoj karijeri. Ronaldo, Kaka i Ramos su fudbalske mašine, ali su također i ljudi, moglo se desiti svakome. Tu noć smo Karanka i ja plakali u autu parkiranom ispred moje kuće", kazao je Mourinho.

 

5| Real Madrid Vs Bayern Munich 2-1 Penalty Shootout

Hi there from here is Wavezz, and this the video with all the shootouts of the Real Madrid Vs Bayern Munich.Please Subscribe, Rate and click Fav

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: