Moždani udar ubija zaražene osobe mlađe i srednje generacije!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nova istraživanja iz SAD-a pokazala su kako koronavirus kod mladih osoba i onih u srednjoj dobi uzrokuje moždane udare najsmrtonosnijeg tipa koji odjednom mogu uništiti velike dijelove mozga. Krivac za to mogao bi biti virus, s obzirom da mlađi nisu rizična skupina kad su u pitanju udari.

 

slika iz galerije

og dana kada je pozvan da dođe u bolnicu Mount Sinai Beth Israel na Manhattanu doktor Thomas Oxley nije bio na dežurstvu. Pozvan je jer bio potreban u operacijskoj sali pošto nije bilo dovoljno liječnika koji bi se mogli pobrinuti za sve pacijente koji su doživjeli moždani udar, piše The Washington Post.

Zdravstveni karton pacijenta iz operacijske sale na prvu je izgledao u redu. Pacijent nije uzimao nikakve lijekove niti je imao povijest kroničnih bolesti. Prije nego što je završio u bolnici, osjećao se dobro. Tijekom samoizolacije boravio je kod kuće, kao i većina ljudi, kad je odjednom osjetio problem s govorom i nije mogao pomaknuti desnu stranu tijela. Snimka glave pokazivala je veliku blokadu s lijeve strane glave.

Oxley je uzdahnuo kad je vidio koliko godina ima pacijent te kad je vidio rezultat testa na koronavirus – 44, pozitivan.

Pacijent je bio jedan od njih nekoliko u 30-ima i 40-ima pozitivnih na koronavirus koji su doživjeli moždani udar. Prosječna dob dobivanja moždanog udara je 74.

Kad je Oxley, inače interventni neurolog, započeo proceduru uklanjanja ugruška, primijetio je nešto što nikad ranije nije vidio.

Na monitoru mozak uobičajeno izgleda kao mreža valovitih crnih linija, kao lonac pun špageta, koja prikazuje krvne žile, rekao je Oxley. A ugrušak izgleda kao prazna točka. No kako je pomoću instrumenta nalik igli uklonio ugrušak, vidio je kako se u realnom vremenu stvaraju novi.

‘Ovo je ludo’, sjetio se da je rekao šefu.

Za zaključak treba više autopsija

Doktor Robert Stevens, iz bolnice Johns Hopkins u Baltimoreu, rekao je za WP kako su također imali pacijente u dobi od 30-ak godina koji su bili pozitivni na koronavirus te su doživjeli udar, što ih je vrlo iznenadilo.

Osim toga, poznato je da su tijekom vrhunca epidemije u New Yorku vatrogasci dolazili po četiri puta više ljudi koji su umirali kod kuće negoli je to uobičajeno. A mnogi doktori sada sumnjaju da su neki od njih umrli od moždanog udara. No prava istina se vjerojatno nikad neće saznati jer je napravljeno jako malo autopsija.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: