Muče vas podočnjaci? Ovi prirodni sastojci će vam pomoći
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

 

Tamni podočnjaci teški su za sakriti, ali oni su mnogima svakodnevica. Zbog podočnjaka, osobe često izgledaju umorno i bolesno, a kreme koje ih skrivaju su skupe.

No postoje prirodni sastojci koje možete koristiti u borbi protiv podočnjaka, a ima ih svako domaćinstvo, prenosi The Sun.

Limunov sok

U sebi sadrži svojstva za izbjeljivanje kože te je pun vitamina C i citratne kiselina. Citratna kiselina učvrstit će kožu ispod očiju, a vitamin C pomoći će u izbjeljivanju tamnih krugova. Samo umočite dvije vate u limunov sok te ih stavite na svoje zatvorene oči, pažljivo da se ne biste povrijedili. Ostavite ih da stoje 15 minuta.

Krompir

Enzimi u krompiru pomažu kod posvjetljivanja kože. Samo jednom sedmično, na svoje oči stavite sirov komad krumpira i vaši podočnjaci tokom vremena polagano će nestati.

Paradajz

U sebi sadrži svojstva za izbjeljivanje, ali i vitamine A i B. Napravite pastu od soka od paradajza i limuna te je koristite kao kremu za svjetliju i svježu kožu u kratkom roku.

Čaj

Čajevi u sebi sadrže kofein i antioksidanse, koji povećavaju cirkulaciju i smanjuju krvne žile. Jednostavno namočite vrećice čaja, crnog ili zelenog, u toploj vodi barem pet minuta. Stavite ih u hladnjak na 20 minuta, a zatim na svoje oči još 20 minuta.

Kašikica

Držanje hladne kašikice na podočnjacima pomaže u njihovom smanjivanju, ali i poboljšava izgled kože. Samo stavite kašikicu u hladnjak te kada se ohladi, držite je 20 minuta ispod svojih očiju.

Krastavac

Učinkoviti su jednako kao i hladne kašikice. Uzmite dvije kriške krastavca i stavite ih na oči. Nakon 15 minuta vaši podočnjaci će nestati.

Hercegovina.in

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: