MUFTIJA BEOGRADSKI PORUČIO: Kosovo je kolevka Srbije!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Islamska zajednica Srbije ima poštovanje prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i relativno dobre odnose sa vlastima u državi, kaže muftija beogradski i vojni, Mustafa Jusufspahić, i ističe da bi ta verska zajednica volela da se uvaže i njena mišljenja, kada je u pitanju Kosovo.

 

„Ne volimo da nam se zemlja cepa, a nije ni pravedno odvajati kolevku ove zemlje“, rekao je Jusufspahić, prenoseći stav IZS po tom pitanju.

 

Islamskoj zajednici Srbije je, ističe, u interesu da u ovoj zemlji bude više muslimana, a “cepanjem Kosova muslimani postaju manjina”.

 

“To je uostalom ono što sam rekao i ministru spoljnih poslova Gambije, koja je preispitivala svoju odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova. To je nešto što mi iskreno mislimo”, naveo je Mustafa Jusufspahić u intervjuu za Srpski telegraf.

 

Napominje da je s predsednikom Vučićem ista generacija i ponosan je, dodaje, što može da mu kaže sve što misli, kao i što se mišljenje ISZ uzima u obzir kada se donose neke važne odluke.

 

“Tako bismo voleli da se uvaži i naše mišljenje kada je u pitanju Kosovo”, naveo je muftija beogradski.

 

Oni, kaže, gledaju napred, ka budućnosti.

 

“Tu vidimo našu i vašu decu u slozi, u zemlji u kojoj nema trzavica. Ako to ne postignemo, bićemo odgovorni pred Bogom”, kaže muftija.

 

Smatra da Srbija treba da bude veoma ponosna i što ove godine obeležava jubilarnih 150 godina postojanja Islamske zajednice, što je, ističe, pola veka više multikulturalnosti u odnosu na Hrvatsku koja je prošle godine obeležila 100 godina postojanja Islamske zajednice.

 

Govoreći o položaju muslimana u Srbiji, Mustafa Jusufspahić kaže da imaju sva prava kada su u pitanju zakonske odredbe, a da problemi nekada nastaju u praksi, zavisno od opštine do opštine.

 

“Naša deca rastu i odgajaju se u Srbiji i mi joj želimo samo najbolje. Islamska zajednica Srbije je uvek bila sastavni deo odbrambenog sistema ove zemlje”, rekao je Jusufspahić, koji je i muftija vojni.

 

Pokazao je, napominje, da muslimani u Srbiji to i dalje jesu i da radi na tome da ih što više animira da uđu u sistem odbrane.

 

Između ostalog, da služe vojni rok, kaže muftija vojni.

 

Na pitanje kako gleda na pojavljivanje druge Islamske zajednice, sa sedištem u Novom Pazaru, Mustafa Jusufspahić odgovara pitanjem:

 

“Kako gleda i Srpska pravoslavna crkva na Crnogorsku?”

 

Nije, kaže, zadovoljan, ali ne želi da ide u sukobe sa braćom koja gledaju malo drugačije na Beograd, odnosno malo više preko Drine.

IZVOR: NACIONALIST

Фото: Youtube printscreen

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano