MUK U SUDNICI: Legija jednom rečenicom paralisao sve prisutne, sudija PONOVIO pitanje
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Milorad Ulemek Legija bio je ključni svedok u postupku protiv optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Tog dana, 29. septembra, izašao je pred govornicu Specijalnog suda u pratnji četiri zatvorska stražara, u sivom zatvorskom odelu.

- Dobar dan - rekao je Legija i zakleo se svojom čašću da će tokom tog svedočenja govoriti samo istinu i da ništa neće prećutati.

Nemam ništa posebno da kažem, nemam saznanja niti dokaze protiv okrivljenih. Imam samo posredna saznanja iz razgovora sa pretpostavljenim Radomirom Markovićem.

Legija koji je na većinu pitanja davao odgovor "da se ne seća" i da ne želi da odgovora, rekao je da se njegovoj porodici preti.

Da li ste uplašeni?, pitao ga je tužilac.

- Ne, rekao je Legija i otkrio da prima pretnje likvidacijom.

- Ne želim da kažem ko, rešiću ja to. Meni i porodici prete već 15 godina, rekao je Legija.

Ja ću to rešiti, rekao je Ulemek, a na pitanje zamenika tužioca kako kada je u zatvoru, odgovorio je: "Ne brinite se o tome". Svi su zaćutali!

Ulemek je rekao i da nema neki konkretan dokaz, već posredna saznanja iz razgovora sa šefom Državne bezbednosti (DB) Radomirom Markovićem.

Ulemek je ponovio deo iskaza iz istrage u kojem je šef DB Rade Marković, prema njegovim rečima, doveo u vezu sa ubistvom kao neposredne izvestioce optužene Ratka Romića i Milorada Kuraka.

Ulemek, međutim, nije hteo da odgovori na pitanje tužioca šta je u sedištu DB još razgovarao sa Markovićem na početku NATO bombardovanja, jer ne želi sebe da izloži krivičnom gonjenju.

lemek je u tom, sada izostavljenom delu iz istrage, rekao da mu je Marković tražio da likvidira jedno lice, što on nije prihvatio jer je već bio angažovan u ratu na Kosovu.

U tom iskazu je Ulemek ukazao i na Markovića kao odgovornog za zločin prema Ćuruviji.

Svedok na suđenju za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, Milorad Ulemek Legija izjavio je večeras u Specijalnom sudu da mu je prećeno kako bi odustao od svedočenja u tom slučaju, ali nije naveo ko mu je pretio.

Na pitanje okrivljenog Ratka Romića da li mu je on pretio, Ulemek je odgovorio: "Direktno niste, možda jeste, a možda niste".

Na Romićevo pitanje da li mu je Miroslav Kurak pretio, Ulemek je odgovorio da ne zna: "Ne znam. Nije se predstavio, a ko je koga slao, to ćemo da vidimo".

Ulemek je prethodno rekao i da zapisnik prilikom davanja izjave u zatvoru "Zabela" (u januaru 2014) nije pročitao, a da je potpisao poslednju stranu.

"Sve je snimano audio, i zapisnik je bio otkucan, a ja sam potpisao prvi i poslednji papir", rekao je Ulemek.

Na zahtev predsedavajuće sudskog veća, sudije Snežane Jovanović da pojasni izjavu, Ulemek je odgovorio da je potpisao poslednju stranu na kojoj je pisalo da je prisutan "taj i taj".

IZVOR: POLITIKA EKSPRES

MUK U SUDNICI: Legija jednom rečenicom paralisao sve prisutne, sudija PONOVIO pitanje

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano