НА ПРСТИМА ЈЕДНЕ РУКЕ: Суноврат милогорског туризма, на Жабљаку четири посетиоца!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Иако је Црна Гора прва држава која је, по сопственом признању, „испратила“ корону – туристи је заобилазе у широком луку.

Да ли су љубитељи путовања послушали апеле својих лидера да проведу одморе у домовини, помажући тако опоравак властите економије? Да ли друге земље нуде неупоредиво више, за мање новца? Или је разлог што (скоро) нико не верује у податке које износе ИЈЗ, НКТ, итд…

Без обзира на сву комплексност ситуације у „пост-корона“ периоду, ни највећи песимисти нису очекивали овакав суноврат црногорског туризма.

Директорица Туристичке организације Жабљак, Вања Крговић Шаровић, гостујући у Јутарњем програму РТЦГ, казала је да у овом тренутку на Жабљаку имају регистрована четири посетиоца, те да је реч о домаћим гостима. Закључила је и да се мало боља посећеност може очекивати у јулу и августу.

Можда ћемо, судећи по оваквим „оптимистичним“ најавама, до краја августа, за бројање посетилаца наших планина морати да упослимо прсте обе руке. Засад – довољна је једна, па и остане. 

Већина гостију је из Црне Горе, а има и туриста из Мађарске, БиХ, Немачке и Албаније…

Данас ће из Будимпеште, авио компанијом Виз Ер, допутовати још 38 путника из Будимпеште, а касније током дана очекује се и око 130 путника из Мемингема.

„Иста ова ротација биће и 13. јуна”, казала је пи-ар Аеродрома Црне Горе Марина Микетић Николић.

Ако се „по јутру дан познаје“ – пројекције Владе о паду прихода од туризма од свега 40% у односу на прошлу годину делују као – научна фантастика.

ИЗВОР: ПРАВДА

boka_kotorska__jutjub.jpg

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano