NA SPISKU KORISNIKA EPSTINOVIH USLUGA POZNATI PREMIJER! Potres nakon objavljivanja poslednje serije sudskih dokumenata
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UU najnovijim sudskim dokumentima otkriveno je da je Epstin stotine puta odbijao da odgovori na pitanja advokata.

Objavljena je peta i poslednja serija sudskih dokumenata u vezi sa se**ualnim prestupnikom Džefrijem Epstinom. Među 1.400 stranica nalaze se izjave Epstina i njegove bivše partnerke Gilejn Maksvel. Ova poslednja serija dokumenata pokazuje da je Epstin stotine puta odbijao da odgovori na pitanja advokata, kao i da je ucenjivao poznate, piše BBC.

Dokumenti su objavljeni u okviru tužbe koju je Virdžina Džufre, jedne od žrtava. Sudski spisi sadrže transkript Epstinovog svedočenja pod zakletvom iz 2016. Tokom ispitivanja, advokat Džufreove pitao je Epstina da li je Virdžiniji rečeno da dostavi "detaljan izveštaj" o svojim navodnim se**ualnim susretima sa moćnim muškarcima kao što je princ Endrju. Advokat je pitao da li ju je ucenjivao. Epstin je odbio da odgovori na bilo koje pitanje, više puta je odgovarao izgovarajući samo reč "peti" više od 500 puta. Čak nije hteo da kaže ni da li poznaje Džufreovu.

Vojvoda od Jorka je ranije rekao za BBC da se ne seća da je ikada sreo Džufreovu, koja je tvrdila da joj je nekoliko puta rečeno da ima se*s sa njim. U svom iskazu iz 2016. objavljenom u utorak, ona navodi da joj je plaćeno između 10.000 i 15.000 dolara  za jedan se**ualni susret sa princom. Svedočila je da joj je medijska organizacija platila 160.000 dolara za dva članka i fotografiju na kojoj se vidi sa princom Endrjuom. Negirala da je ikada bila žrtva se**ualne trgovina sa bilo kojim predsednicima, ali je rekla da su je naterali da ima se*s sa "poznatim premijerom".

Rekla je i da je postojala još jedna osoba koja joj je predstavljena kao princ, pored princa Endrjua, kome je prodata na jugu Francuske. Drugi muškarci sa kojima je rekla da je bila primorana da ima se*s uključuju profesora prava sa Harvarda Alana Deršovica, šefa Victoria's Secret-a Lesa Veksnera, milijardera Glena Dabina, i bivšeg američkog mirovnog izaslanika Džordža Mičela, koji su svi ranije negirali njene tvrdnje. Tokom 2022. odustala je od tužbe protiv Deršovica rekavši da je "možda pogrešila u identifikaciji". 

Pet serija dugo zapečaćenih sudskih dokumenata objavljenih tokom prošle nedelje sadržalo je nekoliko detalja koji ranije nisu bili poznati. Epstin se izjasnio krivim za maloletničku trgovinu se**om. Oduzeo je sebi život 2019. dok je čekao suđenje.

 (MONDO/N.D.)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: