Najbolji kokteli za vrhunski provod-5 koktela koji će Vas ostaviti bez daha
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Svi smo podanici dobre zabave i dobrih pića.Kokteli su jedni od vrste pića,s kojima nam je dobar provod zagarantovan.Donosimo Vam nekoliko koktela s kojima ćete znati uživati i dobro se zabaviti.

 1. Cosmopolitan

 

Cosmopolitan je ultra moderan koktel koji je postao popularan tokom poslednjih 20-30 godina. Mešavina votke, Triple Sec-a, soka od zelenog limuna i soka od brusnice. Ključ za pripremu Cosmopolitana su dobar i kvalitetan sok od brusnice i Cointreau Triple Sec, dva najbitnija elementa. Skraćeni naziv “Cosmo” i samo piće postali su još popularniji tokom 90-ih kada su se često pominjali/pojavljivali u hit seriji Seks i grad.

2. Mojito

 

Mešavina belog ruma, nane, soka od limete, šećera i sode vode je koktel sa relativno niskim sadržajem alkohola. Sprite ili 7-up može da se koristi umesto soda vode i šećera. Mojito se isključivo služi sa mrvljenim ledom i celim listovima nane.

3. Mai Tai

 

Mešavina svetlog i tamnog ruma, narandže Curacao, orgeat sirupa i soka od limete. Koktel je bio veoma popularan u 50-tih i 60-tih god2. 

4. Mint Julep

 

Zvanično piće Kentucky Derby, Mint Julep, je simboličan koktel koji nam dolazi sa juga SAD. Mešavina Burbona, malo vode, sećera u prahu i granulama i dosta nane.

5. Caipirinha

 

Ovo nacionalno piće Brazila je napravljen sa CACHACA (duh iz šećerne trske) ili sa belim rumom, braon šećerom i sokom od zelenog limuna. Caipirinha, ima svoje poreklo koje seže do 1918. i zasniva se na mešavini koja se koristila kao lek za lečenje španskog gripa.

izvor:10naj.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: