Najbolji načini zarade u 2024. godini
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UPostoji puno načina da ostvarite online zaradu u 2024. godini, sve dok ste uporni i ne odustajete lako. Kada počinjete svoj prvi online biznis, najbitnija stvar koju morate da upamtite je da ne ulažete svoj novac odmah.

Vidite, ako ste početnik u biznisu, verovatno nećete znati šta radite. Najgora greška koju možete napraviti je da na već prvom biznisu uložite ogromne pare i sve izgubite.

Tako da svaki biznis model koji navedem u ovom članku ćete moći pokrenuti bez ikakvog uloga. Hajde da počnemo.

 Blogovanje

Da li postoji neka tema o kojoj volite i želite da pišete? Jednostavno pokrenite blog na tu temu. Dobro, znam, blog tehnički nije 100% besplatan, ali možete kupiti hosting + domen za vaš sajt za samo 2500 - 3000 dinara godišnje, složićete se da to nije neka para.

Kako da budete sigurni da će vaš blog biti uspešan? Naučite SEO. Ukratko, SEO predstavlja proces optimizacije za pretrage, što vam sajt ima bolji SEO bolje će rangirati. Možete i sami ukapirati zašto je to dobro za blog.

Koliko para možete zaraditi od bloga? Ovo najviše zavisi od vašeg tipa monetizacije, ukoliko želite da monetizujete svoj blog kroz plaćene reklame, nećete zaraditi koliko bi zaradili kada bi monetizovali nuđenjem nekim vaših usluga.

Jako je bitno da krenete da razmišljate o monetizaciji od samog početka

Youtube

Znam šta vam prvo pada na pamet, uspeh na YouTube-u je čista sreća, zar ne? Ni malo.

Youtube je vrlo sličan blogu, izaberite o čemu hoćete da pravite klipove, i potrudite se da izbacujete najkvalitetnije i najbolje video zapise koje možete.

Formula za uspeh na Youtube je vrlo laka, evo kako glasi:

Uspeh na YT = Kvalitet + strpljenje

Postanite Instagram Influencer

Ovo je možda najlakši način da napravite pare online. Jako je najlakši, sigurno nije lak.

Kako napraviti pare preko Instagrama?

1. Izaberite nišu (za koga pravite klipove)

2. Izbacujte reels snimke da bi ljudi videli vaš sadržaj

3. Napravite zajednicu (družite se sa vašim pratiocima=

4. Monetizujte kroz svoju uslugu, proizvod ili kroz affiliate marketing.

Budite realni, trebaće vam vremena da vidite uspeh kroz ovaj način, ali kada bi bilo lako ne bi bilo intresantno.

Freelance rad

Da li imate neko znanje koje možete da naplatite, ili ste voljni da naučite? Ako da, onda je freelanceovanje odličan način da zaradite pare online za vas.

Kada počinjete kao freelancer, potrudite se da izaberete samo jednu uslugu koju ćete nuditi vašim klijentima. Bolje je biti najbolji u nečemu nego solidan u svemu.

Kako naći klijente? Po mom ličnom iskustvu, preporučujem cold outreach kao odličan način da dobijete prve klijente.

Jednostavno se javljate ljudima kroz email ili socijalne mreže i nudite svoje usluge.

Nemojte biti previše napadni, kada se javljate budite profesionalni i kratko recite šta želite. Niko neće čitati poruku od 10 paragrafa.

Zaključak

.Da li postoji još načina da zaradite online? Da, apsolutno, ali ove sve načine koje sam naveo sam ja lično probao i imao sam uspeh sa njima. 

Ne želim da vam navodim načine koje ja lično nisam nikad probao.

Zapamtite, svaki biznis model ima svoje prednosti i mane, jako je bitno da izaberete jedan model i da se njega pridržavate do kraja. 

Razumem da ćete imati potrebu da stalno menjate modele jer ćete misliti da je trava zelenija sa druge strane, ali kao neko ko je to radio više puta, savetujem vas da se strogo držite jednog modela.

 
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano