Najgora vrsta potrošača u doba Korone
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Do sada smo svi znali ko su tzv pipači u prodavnicama. Prosečan pipač bila je osoba starije dobi koja je neodoljivo volela da pipa hleb, voće, povrće i sve što nije upakovano. Kako sada starije osobe ostaju kući zbog Korone, iznenada su se pojavili novi, mlađi i veštiji potrošači BLEJAČI.

            Ko su blejači, kako ih prepoznati i kako se boriti protiv njih?

Blejači su osobe kako muškog tako i ženskog pola. Obično su srednje starosne dobi, odprilike 30 do 45 godina. Te osobe su uvek usiljeno nasmejane, uvek u redu pokušavaju da zbijaju šale oko virusa, policijskog časa i odnosa vlasti prema situaciji. Ne tako retko kroz osmeh i poneku glupu šalu pokušaće da vas naruže ukoliko se ne slažete sa njihovim tvrdnjama. Oni su pod maskom, sa rukavicama na rukama i čekaju da uđu u trgovinski objekat (bila to prodavnica, super market ili pekara). Čim dođu ispred objekta, prosečni blejači odmah staju do vrata i pokušvaju da uđu ''samo da pitaju nešto'', ali nikada im neće biti problem da uđu prekoreda. Ukoliko ih opomenete da nije njegov red da uđu, opet uz osmeh i  ironično će pokušati da vam objasne da je ovo vreme kada treba da budemo smireni i da ne stvaramo veliku paniku.

            Prosečne blejače prepoznaćete najbolje po ponašanju kada uđe u trgovinski objekat. Odmah sa vrata počinju sa dobacivanjem prezauzetim radnicama, pokušavjući da ostave (ne tako dobar) šmekerski utisak. Psujući koronu i uredbe vlasti, demonstrativno skidaju masku, rukavice ostavljaju jer se plaše inspekcije. Uvek pitaju ima li brašna i ulja, iako ga nikad ne kupuju. Sa praznom korpom blejač je sposoban da šeta po prodavnici čak i 10 minuta, dok narod ispred nestrpljivo čeka svoj red. Još uvek pokušavajući (bezuspešno) da ostvare bilo kakvu konverzaciju sa radnicama. Sve što vide u rafovima pokušaće da uzmu, okrenu par puta, pročitaju sadržaj, a zatim da vrate na svoje mesto. Dok oni mirno obavljaju svoj ritual, obično se izmeni 7-8 običnih potrošača koji brže-bolje namire svoje potrebe. Naizad, kada sa tri artikla u korpi dođu na kasu, vi pomislite da je agonija gotova i da ste sledeći, oni se odjednom sete da im treba još nekoliko stvari i zamole kasirku da ih ona donese, jer oni ne mogu da se snađu. Nakon toga se uvek žale na kapitalističku krađu, jer sve to što su kupili pre izbijanja epidemije bilo je bar upola jeftinije, opet pokušavajući da ostvare bilo kakvu konverzaciju. Uzimaju kusur, pakuju se i izlaze. Nakopon, vi ste na redu. Oni skaču preko vas, opet uz usiljen osmeh, komentarišu da su zaboravili cigarete. Kupuju i odlaze uz komentar svima koji još čekaju ''da će se načekati''.

            Čestitamo konačno ste vi na redu.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: