NAJKRAĆI LET NA SVETU, SEDNETE U AVION I NA OSTRVU STE ZA 90 SEKUNDI! Turisti odlepili za atrakcijom - cena karte je 39€
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UDa li ste čuli za najkraći let na svetu sa avio-kompanijom Loganair, a traje samo 90 sekundi?

Avio-kompanija Loganair upravlja Orknej Interisland uslugom i saobraća od Kirkvola do Severnih ostrva u Škotskoj. Ovo uključuje poseban fenomen, to je najkraća avio-linija na svetu između ostrva Vestrej i Papa Vestrej, gde put traje punih 90 sekundi.

Svako ostrvo u arhipelagu Orknej na severu Škotske ima svoju jedinstvenost i sva su savršena za posmatranje ptica, šetnju i opuštanje na plaži pored starih svetionika. Sve ovo je dostupno turistima zahvaljujući kompaniji Orknej Interisland, koja omogućava turistima da 'skoknu' sa ostrva na ostrvo, piše TU Magazin.

Međutim, letenje nije baš najudobnije iskustvoU kabini ima samo osam sedišta, a buka motora je nemilosrdna. U samom avionu nema pogodnosti, nema hrane, pića ili toaleta. Ipak, postoji nešto posebno u ovom letu što biste, da niste ranije znali, shvatili nakon skoro dva minuta putovanja. Za samo 90 sekundi avion više neće biti u vazduhu, sleteće na pistu. Cena ovakvog leta je oko 39 evra, povratna karta.

https://www.instagram.com/reel/ComOEKJJGwr/?utm_source=ig_embed&ig_rid=0e8f8cb0-004a-4f36-9eed-f090450be478

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, ovo je najkraća redovna avio-linija na svetu, duga samo 2,7 kilometara. Toliko je mala da većini komercijalnih aviona treba toliko samo da bi se stvorili u vazduhu. U dobrom danu, uz povoljan vetar i malo opterećenje, malom škotskom avionu su potrebne samo 53 sekunde da dostigne brzinu kretanja.

 

Putovanje se obavlja dva do tri puta dnevno, povezujući Vestrej, ostrvo na obodu škotskog severnog arhipelaga Orkni, sa manjim, još udaljenijim ostrvom Papa Vestrej. Tokom cele godine, to je spas za osamdeset ljudi koji žive na ostrvu. Leto donosi i turiste, uglavnom jednodnevne izletnike, koji žele da iskuse letenje.

 

(MONDO)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: