NAJUKLETIJA SELA NA ZEMLJI:"I danas se ponekad čuje plač dijeteta"!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Sela su obično tiha, mala mjesta s bogatom povijesti. Nego ponekad se ta historija vraća kako bi proganjala stanovnike.

1. Kuldhara, Indija

U indijskom selu Kuldhari živjeli su Paliwal Brahmini sve dok svi nisu preko noći napustili selo 1825.

 Priča kaže kako se visoki gost zaljubio u kćer seoskog poglavice i zaprijetio mještanim a izuzetno visokim porezima ako mu ne predaju djevojku. Stoga su svi zajedno nestali jedne noći i za sobom ostavili urok: svatko tko pokuša osnovati svoj dom u selu izgubiti će život.

Khundra je i dalje napušteno selo u kojeg dolaze samo turisti i istražitelji paranormalnog, koji su javili kako su vidjeli neobjašnjive prikaze kao i da im je rame dotaknula neka neviđena prisutnost. Možda je najjezovitiji trag otisti ruku na njihovim vozilima.

2. Nayavutoka, Fidži

U februaru 2016. tropski orkan Winston pogodio je selo Nayavutoka na Fidžiju. Divovski su valovi uništili brojne domove i odnijeli dva života. Jedan od žrtava bio je i 32-godišnji čovjek s invaliditetom Pauliasi Naiova. Slijedećeg je dana sahranjen, nakon što mu je tijelo pronađeno među ruševinama ostalim nakon oluje.

Osea Balesavu, čovjek koji se brinuo za Pauliasija, probudio se nekoliko noći nakon sprovoda zbog neprekidnog laveža seoskih pasa. Pauilasi je stajao pred njim i mrmljao “kakana”, što znači hrana. Balesavu je tvrdio kako su psi ponovo lajali i slijedeće noći pored madraca na kojem je Pauliasi spavao. Nakon što se to ponavljalo nekih tjedan dana, grupa mladića pobjegla je iz kuće u kojoj su kampirali. Rekli su seoskome vođi kako su vidjeli Pauliasija kako šepa okolo tražeći kakanu.

3. Prince Albert, Južnoafrička Republika

Maleno selo Prince Albert, koje se nalazi u Južnoafričkoj Republici, osnovano je još 1762. Tamo se nakupilo dosta duhova, ali začudo, svi se ponašaju prijateljski.

Selo nudi turu s vodičem koji upoznaje turiste s duhom mlade koja je izgubila život večer prije svog vjenčanja. Ona sada obilazi lokalni muzej ali dobrog je raspoloženja unatoč svojoj tragičnoj sudbini. Zatim tu je djevojčica u pidžami koja skače gore-dolje po krevetu u Kući Mearns, gdje je živio vojni liječnik dr. Mearns. A u selu se nalazi i starac kojega se može vidjeti na verandi lokalne kuće kako maše damama u prolazu.

4. Belchite, Španjolska

Tijekom dva tjedna u 1937, tisuće ljudi, uključujući žene i djecu, ubijeni su u gradiću Belchite tijekom Španjolskog građanskog rata. Isključena je opskrba vodom, a tisuće su umrle od gladi ili granatiranja s okolnih brda. Tijela su spaljivana na gradskome trgu, a druga su zapečaćena u podzemnoj preši za maslinovo ulje.

I danas se u vrijeme zalaska sunca ponekad čuje plač djeteta. Dijete plače i zaziva svoju majku, a oboje su poginuli u ratu. Seljaci oz ovog područja čuju i druge neočekivane zvukove i glasove kako noću dolaze iz napuštenog sela. Selo često služi kao set za filmove, te se odvijaju snimanja bez obzira na duhove.

izvor:https://net.hr/

 

 

 

 

 

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: