NAKON 45 GODINA PRONAŠAO JE SVOJU MAJKU: Ono što mu je rekla kad su se prvi put čuli otapa i najhladnija srca
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Roditelji koji su posvojili Brucea Hollywooda oduvijek su ga nagovarali da potraži svoju biološku majku u Japanu, ali on nije bio zainteresiran sve dok nije doživio srčani udar, kada je ležao u vozilu hitne pomoći i shvatio da žali što je nikada nije kontaktirao.

Nakon što se oporavio počeo je potragu za ženom koja ga je dala na posvajanje američkom paru 1960. godine. Naime, Hollywooda je posvojio američki par stacioniran u Japanu koji mu je mogao ponuditi kvalitetan život.

U potrazi mu nisu mogle pomoći američka i japanska ambasada, kao ni privatni istražitelj.

Onda je Bruce, bivši pukovnik ratnog zrakoplovstva, jednog dana sjeo do drugog vojnika u kafiću na aerodromu. Spomenuo je neuspješnu potragu za biološkom majkom, a drugi muškarac mu je ponudio svoju pomoć.

Hollywood mu je dao sve informacije koje je prikupio, a deset dana kasnije dobio je poziv od japanske ambasade.

Portparol mu je rekao da su mu pronašli majku i da će ga nazvati za 10 minuta, ali da ne zna engleski. Ipak, to Brucea nije pokolebalo, već se bacio u potragu za prevoditeljem, a ubrzo nakon toga prvi put u 45 godina razgovarao je sa svojom majkom Nobue Ouchi koja nije mogla prestati plakati od sreće.

Majčina bezuvjetna ljubav

U razgovoru je otkrila da mu je upravo ona nadjenula ime Bruce, a zatekla ga je njena bezuvjetna ljubav iako su razdvojeni gotovo pet desetljeća. Počeli su posjećivati jedno drugo u SAD-u i Japanu, a tokom godina postali su jako bliski. Brucea ga je dirnula činjenica što je Nobue svoj restoran nazvala po njemu.

Presretna majka svom je sinu dala i papir s informacijama o biološkom ocu pa je Bruce upoznao ‘novog’ starijeg brata koji se oduševio njegovim pozivom.

Unatoč brojnim prekrasnim trenucima, vojnik priznaje da mu je najdraži onaj kada mu je majka tokom prvog poziva otkrila da je znala da će se jednog dana vratiti i da se nikad nije udala jer je “u njenom srcu bilo mjesta samo za jednog čovjeka” – Brucea.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano