Nakon Ronalda, u liječenje djevojčice iz Beograda uključio se Dončić i prikupio čak 700.000 dolara
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nakon Cristiana Ronalda, u spašavanje djevojčice Sofije Markuljević uključio se i sjajni slovenački košarkaš, Luka Dončić.

Sofija Markuljević, djevojčica oboljela od rijetke bolesti spinalne misitrofije tip jedan, ujedinila je Srbiju i region i priča njenih roditelja jedna je od najaktuelnijih na našim prostorima.

Za liječenje malene Sofije potreban je lijek Zolgensma koji se proizvodi isključivo u Sjedinjenim Američkim Državama i košta čak 2,1 milion dolara.

Nakon pokretanja akcije, otac Stefan Markuljević, inače nekadašnji trener u odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, prikupio je gotovo 700.000 dolara.

Akciju su podržali brojni poznati sportisti, a fantastični Luka Dončić je prikupio, vjerovali ili ne, još 700.000 dolara prodavajući svoje dresove i patike.

“Najveći donator bio je košarkašk Luka Dončić, koji je prodavao svoje dresove, patike i tako skupio 700.000 dolara. Posljednjih sedam, osam dana počeli su mediji da se meni javljaju. Nadam se da će krenuti nabolje. Mi smo cijelu priču napravili kroz sport, a nažalost u doba korone sporta nije bilo. Sada se već priča o Sofiji”, rekao je otac.

Sport centar

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: