Nakon sedam godina merino ovca Prickles vratila se kući
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nakon sedam godina odbjegla merino ovca Prickles vratila se kući na farmu u Tasmaniji. Sretni zbog njenog povratka, vlacnici su se našalili kako je bila u samoizolaciji.

Merino ovca Prickles je 2013. godine krenula u avanturu kada su australsko selo Dunalley zahvatili požari, piše BBC.

Vlasnica farme Alice Gray je za Australian Broadcasting Corporation rekla da je Prickles bila maleno janje kada je pobjegla prije sedam godina, a prvo što je primjetila jeste da ovcu niko nije šišao.

Dok je s članovima porodice pripremala roštilj Alice je iznenadila ovca koja je ušetala na farmu.

"U divljini se naša Prickles pretvorila u veliku vunenu loptu, no sada izgleda vrlo zdravo i sretna je među svojim novim prijateljima", kazala je Gray.

Istaknula je i kako neredovno šišanje merino ovce dugo vremena životinji može prouzrokovati brojne probleme. Jedan od njih je i nemogućnost regulisanja temperature, zbog čega se ovca može pregrijati i uginuti.

Inače, Gray i njena porodica odlučili su iskoristiti priču o odbjegloj ovci u humanitarne svrhe te prikupiti novac za sve one koji se bore protiv koronavirusa.

Cilj im je, kaže, da putem kampanje "MyCause" za neprofitnu organizaciju "Australija za UNHCR" skupe 12.000 dolara koje su namijenili onima kojima je potrebna zdravstvena pomoć u vrijeme koronavirusa, a dosad je ukupno uplaćeno 9557 dolara.

Izvor:klix.ba

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: