NAROD SE POBUNIO PROTIV ZLOČINA! MITROPOLIT AMFILOHIJE: Opljačkali su sve, ostalo im samo da otimaju svetinje Božije
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

- Njihovi sadašnji sledbenice sva ta preduzeća su na divlji način privatizovali, pretvorili u svoju imovinu, opljačkavši to narodno bogatstvo u ime sada nekih novih idola, ideala lažnih - reči su Amfilohija.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u manastiru Ćelija piperska kod Podgorice kazao je da se narod u Crnoj Gori pobunio protiv zločina i zločinačkog Zakona o slobodi veroispvesti i zločinačke vlasti.

- Pobunio se i njegov vapaj je: Ne damo svetinje! Ne damo svetinje svetih moštiju svetih mučenika Hristovih na čelu sa Svetim Vasilijem, Svetim Petrom, Svetim Stefanom Piperskim. Ne damo te svetinje! Njihove mošti čuvamo kao svetinje i čuvamo njihovu veru i sve što gradimo, gradimo na njihovoj veri u živoga Boga, na samožrtvenoj Hristovoj ljubavi, jer nema veće od ljubavi od one, da neko život svoj žrtvuje za bližnje svoje. Putem te samožrtvene ljubavi krenule su i monahinje ove svete obitelji, među kojima ima i onih koje niju rođene u Crnoj Gori pa ovi koji su tvorci nove Crne Gore, kažu da ih treba proterati, navodno ugrožavaju Crnu Goru. One su neprijatelji Crne Gore zato što se nisu ovde rodile, a oni koji suštinski ugrožavaju Crnu Goru, koji hoće i svetinje da otimaju, koji su razorili sve ono što je sagrađeno ovde i opljačkali, oni su ti kojima treba da se predaju - rekao je mitropolit Amfilohije.

Vladika je u besedi kazao da je crnogorskim vlastodršcima ostalo samo još da otimaju svetinje Božje, nakon što su prethodno opljačkali preduzeća, narodno dobro koje su sakupili njihovi prethodnici na osnovu onoga što su oteli od Crkve Božje i naroda, ali koji, blagodareći tome što su bili krišteni, nisu samo za sebe prisvajali, nego su to davali i narodu, stvorivši mnogobrojna preduzeća.

- Njihovi sadašnji sledbenice sva ta preduzeća su na divlji način privatizovali, pretvorili u svoju imovinu, opljačkavši to narodno bogatstvo u ime sada nekih novih idola, ideala lažnih. U isto vreme sada donose zakone da i ove svetinje Božje, u koje su ugrađeni svi naši preci na čelu sa Svetim Stefanom Piperskim, privatizuju. Kako kažu nacionalizuju, da ih prisvoje navodno državi. Kojoj državi?! To je vlast koja je sebe poistovetila sa državom.Kome će ova vlast da da svetinje i ko će u njima da služi - pitao je mitropolit Amfilohije.

IZVOR: SRBIJA DANAS

Amfilohije Radović

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: