Bh. državljani razočarani: Za Sloveniju je sigurna Italija, ali ne i BiH
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-ULJUBLJANA – Bh. dijaspora u Sloveniji razočarana je novim mjerama Slovenije koja je pooštrila uslove za ulazak putnika iz "trećih" država izvan EU, pa je od petka u ponoć za sve koji ulaze iz Srbije i BiH obavezan 14-dnevni karantin ili negativni test na kovid-19.

 

Slovenačka vlada obrazložila je da se u tim zemljama bilježi veći dnevni rast oboljelih od virusa korona i da su zato stavljene na "crvenu listu" epidemiološki nesigurnih država na kojoj je već Sjeverna Makedonija.

Bh. državljanin koji već 13 godina živi i radi u Sloveniji Ognjen Ilić, porijeklom iz Prijedora kaže za "Nezavisne" da su ljudi koji rade i putuju posebno revoltirani.

"Ovo je besmisleno, recimo za Sloveniju su sigurne zemlje Italija, Španija, Francuska, gdje ima puno više zaraženih na dnevnoj bazi i ukupno veći broj zaraženih nego BiH. Ali eto mi smo na crvenoj listi i meni to nikako nije logično", razočaran je on.

Kaže da je planirao za vikend dolazak u BiH, ali da sada neće moći doći jer će po povratku u Sloveniju morati u karantin.

"Imate primjer neke firme u Sloveniji gdje si obavezan nositi masku, a recimo njihovi radnici ili neko iz uprave hoda bez maske. Kako ja da znam da nije bio negdje u Italiji za vikend ili nešto slično, kao što se desilo u Banjaluci u martu", naglašava on.

Ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs rekao je, tumačeći oštrije mjere da je to učinjeno zbog rizika unosa virusa korona u Sloveniju i opasnosti mogućeg drugog talasa epidemije.

(Nezavisne)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: