Naučite programirati besplatno
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Novonastala situacija poremetila je mnoge planove i utjecala na našu svakodnevnicu pa je pod ruku s otkazivanjem brojnih obaveza stiglo i više slobodnog vremena, što je mladu Saldinu Nurak nagnalo da osmisli novi hobi koji spaja dvije stvari u kojima najviše uživa - programiranje i instrukcije iz programiranja.

Nurak se programiranjem počela baviti 2013. godine kada je upisala Fakultet informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru. Za vrijeme studija, a i nakon diplomiranja 2017. godine, aktivno je davala instrukcije iz programiranja te je to nastavila raditi sve do pronalaska prvog ozbiljnog poslovnog angažmana. 

Mlada programerka stavlja akcent na činjenicu da su sve generacije dobrodošle na njen YouTube kanal. Ideja ima napretek, a svake sedmice bit će objavljena dva-tri nova videa. Svi videozapisi snimljeni su na engleskom jeziku, ali je moguće uključiti titlove pomoću kojih će oni koji slabije razumiju izgovor engleskog lakše raspoznati objašnjenja, a ujedno će vježbati engleski jezik. 

Kanal "CodeBeauty" trenutno ima 241 pretplatnika, a pokrenut je prije tri sedmice. Statistike kanala pokazuju da se za njegov sadržaj trenutno najviše interesuju ljudi koji imaju između 25 i 30 godina, a poruke podrške nisu izostale pa tako naša sagovornica ističe kako su joj one veliki vjetar u leđa.

 

C++ PROGRAMMING, TUTORIAL FOR BEGINNERS (2020) - Variables, Data Types, Overflow, Sizeof

This is beginner friendly but very detailed C++ tutorial. In this tutorial are explained concepts of variables and data types used in C++, also demonstration...

 

Izvor: Klix.ba

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano